Garajele de pe strada Ștefan Tomșa vor fi dărâmate iar în locul lor municipalitatea va construi o parcare supraterană cu două niveluri, anunță primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a venit astăzi în conferința de presă săptămânală, desfășurată online, cu o veste nu tocmai plăcută pentru sucevenii care dețin garaje pe strada Ștefan Tomșa, de la poalele dealului Tătărași.

Pentru că parcarea supraterană preconizată să se realizeze în laterala clădirii Primăriei, cu arcadă peste strada Universității și cu prelungire până la peluza stadionului a primit aviz tehnic negativ, viitoarea locație pentru această parcare cu peste 200 de locuri se preconizează a fi chiar pe amplasamentul actualelor garaje, ridicate pe domeniul public al orașului.  

”O  problemă importantă pe ordinea de zi, și în acest mandat, este realizarea parcărilor supraterane. Primăria Suceava a identificat un număr de 10 locații unde să amplasăm aceste parcări. Am început un proiect de parcare supraterană lângă Primărie. Din păcate, acest proiect nu se încadrează din punct de vedere urbanistic și funcțional, pentru că este o zonă destul de aglomerată, putând fi afectată activitatea ISU (unitatea de pompieri, n.r.).

Acest proiect l-am abandonat. Ne-am mutat în spatele Primăriei, pe strada Ștefan Tomșa, unde sunt 51 de garaje. Am găsit soluția ca acolo să facem parcarea supraterană, cu aproximativ 200 de locuri. Va fi cu două nivele iar în partea de jos va fi un demisol unde vor mai fi amenajate 70 de locuri de parcare.

Noi vrem să dăm câte un loc de parcare celor care au garaje acolo, să dărâmăm acele garaje. Ele sunt construite pe domeniul public. Vom notifica pe cetățenii care au garaje acolo, ”despăgubindu-i” cu un loc de parcare în parcarea supraterană care vrem să o facem. Intrarea în această parcare supraterană va fi de pe strada Alexandru cel Bun, va coborî pe strada Ștefan Tomșa,  de unde se va putea intra în cele 70 de parcări din demisol.

Vom demara procedurile pentru realizarea PUZ-ului, discuțiile cu proprietarii de garaje, pentru a porni  lucrările de construcție a acestor parcări supraterane anul viitor. Un lucru foarte important pentru fluidizarea traficului în această zonă foarte aglomerată a municipiului Suceava.”, a anunțat primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.