Mopan Suceava
Actualitate

Gardul viu de pe aleea de la Piața mică a fost tuns chilug. Explicația: se va face alee cu pavele, de un metru jumătate lățime

Jale mare pe de o parte și bucurie mare pe de altă parte azi dimineață, pe aleea care duce dinspre Strada Zorilor către Piața Mică din cartierul George Enescu. Lucrătorii de la Domeniul Public al Primăriei au intrat cu drujbele în gardurile verzi care străjuiau aleea. În câteva ceasuri le-au defrișat, nu fără scandal din partea riveranilor. Unii dintre aceștia își încropiseră în timp grădinițe cu flori în fața geamurilor, pe care le protejaseră, pe lângă gardul verde deja existent, plantat  cu mulți ani în urmă, cu fel de fel de însăilări metalice, de la plase din fier beton, la sârmă ghimpată.

Cei nevoiți să dea explicații la fața locului locatarilor revoltați au fost, ca de obicei, lucrătorii trimiși să execute lucrarea. Aceștia s-au spălat pe mâini trimițând nemulțumiții să se plângă la viceprimarul Harșovschi, cel care a dat dispoziția. Tot ei au dat și vestea bună: gardurile verzi, care oricum nu prea arătau minunat, au fost îndepărtate pentru că în perioada imediat următoare aceste alei vor fi refăcute cu pavele și vor fi lărgite la un metru și jumătate.

Pentru cei care merg la piață, aflați doar în trecere, este prilej de bucurie, mai ales că îndată se face anul de când aleea de intrare dinspre Biserica Sfântul Antonie, inițial asfaltată, a fost distrusă de firma care a făcut lucrări de înlocuire a conductelor de agent termic și care a lăsat în urmă dezastru, pe zeci de metri de trotuar rămânând doar lut,  care când plouă se transformă în mâl, iar când e cald, în praf.

Nu știm cum vor mai putea fi protejate grădinițele riveranilor mai gospodăroși de acum încolo ori cum vor fi întreținute spațiile verzi de dinaintea apartamentelor locatarilor care oricum nu s-au preocupat niciodată de îngrijirea micului spațiu de lângă pereții blocurilor.

Ce a rămas în urmă, după defrișare, constituie de asemenea un element de luat în discuție: zeci de peturi și sticle dintre cele mai diverse, că or fie ele de bere,  băuturi tari ori energizante, ori alte murdării diverse, ascunse până acum ochilor trecătorilor de crengile înfrunzite ale gardurilor verzi, au ieșit la iveală.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *