Gașcă de tâlhari minori din cătunul de țigani din Șcheia, reținută. Liderul bandei, de 16 ani, a fost arestat pentru 30 de zile

Legenda balaurului cu mai multe capete căruia, dacă îi tai unul, se ridică alte trei sau poate chiar doisprezece în loc este pe deplin ilustrată de ceea ce se întâmplă acum în preajma municipiului Suceava, în cătunele de etnici romi. Cel  mai apropiat este cel de la Șcheia. Parte dintre copiii acestei etnii par a fi învățați să facă orice, numai să nu pună osul la muncă, din fragedă pruncie.

Mijloacele matinale de transport în comun dinspre Șcheia spre Suceava au devenit în ultima vreme utile în principal populației minoritare, care coboară gălăgios în stație la Curcubeul, haltă pentru Piața Mică și la Autogara din centru, haltă pentru Piața Mare.

Cetățenii din Șcheia veniți cu treabă la oraș au ajuns să prefere mijloace private de transport ori taxiuri, cu cheltuielile suplimentare aferente.

Acest preambul îl folosim pentru a ilustra o stare de fapt, prezentată sec de IPJ Suceava. Legea nu ne permite să publicăm numele micilor infractori, care copleșesc periodic comunitatea românilor onești, fără apărare în fața unor astfel de surprize, cu o excepție:

Urmare la fișa de eveniment a Poliției municipiului  Suceava din data de 08.03.2019, prin care s-a sesizat prin 112 de către o femeie din oraș despre faptul că vecinul ei, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie, comisă în scara blocului în care locuiesc, la data de 04.04.2019 organele de poliție judiciară din cadrul Poliției municipiului Suceava au dispus față de inculpații B.I.G. de 16 ani, M.Z.A. de 14 ani și R.V. D. de 14 ani, toți din comuna Șcheia, luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Ulterior, pe baza probatoriului administrat și în urma solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava privind arestarea preventivă a inculpatului Bergheaua Ionuţ-Gheorghe, instanța de judecată a hotărât arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, acesta urmând a fi depus în arestul IPJ Suceava.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Pentru că numele arestatului, deși este minor, a apărut și pe portalul instanței, am considerat că lumea trebuie să știe despre cine este vorba, fiindcă măcar așa vom ști de cine să ne ferim, deși legislația oferă protecție în ceea ce privește identitatea infractorilor minori.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *