Generalul Ionel Oprea, înainte de predarea managementului spitalului județean către conducerea civilă: Spitalul este pregătit din toate punctele de vedere să asigure asistență medicală de specialitate

Într-o ședință de lucru desfășurată la Palatul Administrativ,  secretarul de stat general maior (r,) Ionel Oprea (foto: realitatea.net), coordonatorul conducerii militare a Spitalului Județean a susținut un fel de trecere în revistă a progreselor carea u fost înregistrate la unitatea spitalicească în vremea în care a funcționat managementul militar.

Generalul maior Ionel Oprea a arătat că Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava este pregătit, din toate punctele de vedere să asigure asistență medicală de specialitate. La acest moment Spitalul Județean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din țară, secția ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare. În acest moment în secția ATI sunt doar 7 persoane intubate ceea ce indică o diminuare a crizei.

Situația în spital este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor și îngrijitoarelor puse la dispoziție prin efortul comun societate civilă – administrație.

S-a dispus și realizat reorganizarea gestiunii de farmacie pentru vizualizarea stocurilor disponibile, fiecare medic având posibilitatea verificării, în timp real, a existenței medicamentelor necesare, în cazul lipsei, putând solicita, prin raport, achiziționarea acestora. De asemenea s-a dispus calcularea costului mediu per pacient în situații de criză, acesta fiind o informație importantă în fundamentarea necesarului de resurse financiare ce trebuie alocat.

”Coordonatorul activității Spitalului Județean Suceava a remarcat, la modul laudativ, că personalul a ales, în mod democratic, meritocrația atunci când și-a votat liderii interimari care vor prelua managementul la plecarea conducerii militare”, se arată în comunicatul de presă transmis de Prefectură.

În contextul apariției în mass media a unor informații privind așa zisa ascundere a deceselor în Spitalul Județean Suceava, generalul Ionel Oprea a precizat că, anterior preluării managementului spitalului de către conducerea militară, toate decesele erau înregistrate la morga spitalului dar nu și în evidențele unității medicale, existând neconcordanțe între cifrele prezentate în cele două sisteme de înregistrare.

El a mai spus că  a dat dispoziție pentru a fi elaborat Ghidul de îngrijiri al bolnavului de COVID 1.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a solicitat ca acest ghid să fie implementat și la nivelul celor două centre ale DGASPC Sasca Mică și Costâna unde sunt focare de infecție cu coronavirus.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *