Gheorghe Cătălin Coman: primăria Fălticeni a cumpărat 125 de tablete destinate elevilor care provin din familii cu posibilităţi materiale limitate care susţin Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională

Primăria Municipiului Fălticeni a achiziţionat un număr de 125 de tablete destinate în principal elevilor din localitate care vor susţine în această vară Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională. Dispozitivele mobile cu conectare la internet, cu o valoare totală de 79.625 lei, au fost distribuite celor patru şcoli gimnaziale şi trei licee miercuri, 20 mai.

Decizia administraţiei locale vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu posibilităţi materiale limitate, pentru ca şi aceştia să-şi poată desfăşura activitatea şcolară pe platformele educaţionale, iar elevii din clasele terminale, principalii destinatari ai tabletelor, să aprofundeze mai bine materia de examen.

Întrucât şcolile rămân închise, iar profesorii predau în sistem teleşcoală folosind diverse aplicaţii care facilitează transmisiile în direct pe telefoane mobile, laptopuri şi tablete. S-a optat pentru tablete mari, de 10 inch, cu viteză mare de procesare a datelor şi viteză mare de conexiune la internet. Tabletele vor rămâne în proprietatea unităţilor de învăţământ, conducerea fiecărei şcoli urmând a stabili modul în care va face repartiţia către elevi. După desfăşurarea examenelor aceste dispozitive  vor putea fi folosite de şcoli în alte activităţi didactice.

„Scopul principal al achiziţiei tabletelor este de a-i ajuta pe şcolarii şi liceenii din anii terminali, mai ales că unele familii nu îşi permit achiziţia unui astfel de dispozitiv, iar pregătirea elevilor este foarte importantă în această perioadă, în care învăţământul se face la distanţă. Achiziţia tabletelor a fost aprobată de Consiliul Local Fălticeni, costurile fiind suportate integral din bugetul local”, a spus Gheorghe Cătălin Coman – primarul municipiului Fălticeni.

O altă problemă importantă pe care o gestionează Primăria Municipiului Fălticeni  în continuare este cea legată de revenirea la şcoală, în anumite condiţii, a elevilor care trebuie să îşi dea examenele şi pentru perioada de pregătire, care va începe pe 2 iunie. 

Tot miercuri, 20 mai, cele şapte unităţi de învăţământ din Municipiul Fălticeni au primit nouă termometre non contact, achiziţionate tot din bugetul local, iar în perioada imediat următoare, la unităţile de învăţământ vor fi montate şi cele 10 tunelurile de dezinfectare (câte unul la fiecare şcoală gimnazială şi câte două la fiecare colegiu) prin care vor trece persoanele care vor intra în şcoală.

„Ca primar vreau cele mai sigure condiţii pentru copiii şi profesorii în perioada de pregătire şi pe durata derulării examenelor. Fiecare punct de acces din fiecare unitate de învăţământ

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.