Gheorghe Flutur: 10 containere încălzite pentru triajul bolnavilor COVID vor ajunge la spitalele din județ. Două dintre acestea au fost instalate deja la Spitalul Județean

La Spitalul Județean Suceava au ajuns  astăzi  primele două containere încălzite destinate triajului bolnavilor și suspecților de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 10, care vor veni la Spitalul Județean și la celelalte spitale cu sectoare COVID din județ.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost prezent la recepționarea primelor asemenea containere și a explicat că acestea au dimensiunea de 2,5 metri pe 7 metri și sunt construite ăn Germania. Au fost primite  prin intermediul Rezervelor de Stat. Astpzi vor fi samplasate primele două și mâine al treilea în apropierea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean.

Gheorghe Flutur a arătat că  rolul acestor containere încălzite va fi de triaj epidemiologic pentru cei care vin cu ambulanțele sau cu mașinile personale și au test COVID pozitiv. Alt container va primi suspecții de infectare cu noul coronavirus. În fiecare container va fi un asistent medical și un infirmier care vor repartiza foarte repede bolnavii, nu din cort sau de afară de pe rampă, acolo unde le este locul.

”Vom primi în total 10 containere. 3 rămân la Spitalul Județean, restul pleacă la celelalte spitale din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret, Gura Humorului, care sunt implicate în lupta cu COVID – 19. Au calorifere electrice, au un sistem de dezinfecție și pentru perioada rece sunt foarte binevenite”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Flutur a mai spus că peste câteva zile mai mai sunt așteptate  încă 10 containere. ”Ne gândim unde să le amplasăm, sper să nu avem nevoie. Important este că ne-am mobilizat. Astăzi am adus de la Rezervele de Stat 200 de paturi și tot ce înseamnă cazarmament pentru acestea, care sunt depozitate la Unitatea de Jandarmi din Fălticeni.  Dacă vom avea nevoie și de paturi, le vom folosi. Noi mai avem astfel de containere la oncologie însă acum era foarte mare nevoie să deblocăm Unitatea de primiri Urgențe de la Spitalul Suceava și de la celelalte spitale. Acțiunea face parte din demersurile noastre de luptă cu COVID – 19, pentru a fi prompți cu pacienții care au nevoie de așa ceva”, a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.