Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Gheorghe Flutur: A fost semnat primul certificat de urbanism pentru ”Autostrada Nordului” – tronsonul de la limita județului Suceava cu Bistrița Năsăud, până la Vatra Dornei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat semnarea primului certificat de urbanism pentru „Autostrada Nordului” Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Baia Mare.

Este vorba de tronsonul de la limita județului Suceava cu Bistrița Năsăud, până la Vatra Dornei, pe o lungime de 21,7 km, având o lățime totală a platformei drumului de 29,50 m, unde există deja varianta finală dată de proiectant, urmând ca celelalte tronsoane să fie finalizate în perioada următoare, de la Vatra Dornei spre Suceava.

Certificatul de urbanism face trimitere la toate capitole cerute de legislație respectiv stabilirea amplasamentului autostrăzii, a coridorului de expropriere, soluția constructivă (caracteristici tehnice), profil transversal, noduri rutiere, pasaje, viaducte, lucrări de consolidare a versanților, lucrări hidrotehnice, dotare a autostrăzii cu parcări, spații pentru servicii de întreținere, echipamente de iluminat, semnalizări și marcaje.

”Chiar dacă despre această autostradă s-a vorbit puțin în ultima perioadă, reamintim că există o lege specială (Legea nr. 264 din 20 noiembrie 2020) care se referă la finanțarea ei, îmi exprim speranța că va deveni principala cale de comunicație modernă, rapidă, între nordul Moldovei și Ardeal, și care va duce la dezvoltarea județului Suceava și a întregii zone a Moldovei.”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *