Mopan Suceava
Actualitate

Gheorghe Flutur a semnat astăzi contractului pentru modernizarea drumului Izvoarele Sucevei – Shepit, Ucraina, pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, astăzi, la Izvoarele Sucevei, contractul de lucrări pentru modernizarea drumului de la Izvoarele Sucevei și până la Shepit, în granița cu Ucraina, printr-un proiect cu finanțare europeană.

Președintele Flutur a declarat: „Este o zi istorică, într-un loc istoric. Suntem în punctul de frontieră de la Izvoarele Sucevei. Dincolo este Șipotele Sucevei, Shepit, din Ucraina. Suntem pe traseul pentru care astăzi am semnat modernizarea drumului care leagă România de Ucraina prin acest punct. Mai avem 3 kilometri de asfaltat aici până în punctul de frontieră și de construit un punct pentru administrarea frontierei”. Șeful administrației județene a adăugat: „Investiția pe bani europeni este așteptată de mult. Sunt convins că după ce se va deschide acest punct va fi o circulație intensă, pentru că și de o parte și de alta sunt oameni cunoscuți, sunt rude, sunt zone turistice minunate, și în Putila aici aproape de graniță în Ucraina, și la noi spre Fundu Moldovei și Câmpulung Moldovenesc. Partea ucraineană are un proiect în oglindă cu noi, tot pe bani europeni, tot pentru modernizarea drumului”.

Gheorghe Flutur a mai spus că punctul de frontieră de la Izvoarele Sucevei este al treilea care se pregătește în județul Suceava, după cele de la Vicovu de Sus și Ulma.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *