Mopan Suceava
Actualitate

Gheorghe Flutur a solicitat tuturor primarilor localităţilor din judeţul Suceava, care au pieţe agroalimentare, să amenajeze de urgenţă piețe volante în spații deschise pentru producătorii autohtoni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat tuturor primarilor localităţilor din judeţul Suceava care au pieţe agroalimentare să amenajeze de urgenţă piețe volante în spații deschise pentru producătorii autohtoni.

Gheorghe Flutur a spus că deja a discutat cu fiecare dintre primari pentru a lua de urgenţă aceste măsuri şi pentru a se organiza astfel de pieţe și unde să fie luate toate măsurile pentru respectarea regulilor impuse de autorităţi în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

” Pe cât posibil aceste spaţii deschise trebuie să fie amenajate în apropierea actualelor pieţe închise, pentru a asigura în continuare vânzarea produselor agricole ale producătorilor autohtoni, dar şi pentru a da posibilitatea cumpărătorilor să achiziţioneze astfel de produse. Din discuţiile avute, am văzut că există toată disponibilitatea din partea primarilor pentru amenajarea acestor spaţii, chiar în acest week-end pentru că trebuie să reducem la maxim riscul infectării cu noul coronavirus, dar în acelaşi timp dorim şi trebuie să asigurăm desfacerea mărfii producătorilor autohtoni, iar populaţia să poată achiziţiona aceste produse”, a precizat Gheorghe Flutur..

Gheorghe Flutur a mai spus că dezaprobă discursul de campanie electorală a unor politicieni care se opun la orice măsură menită să reducă răspândirea pandemiei și care speculează demagogic şi populist actuala situaţie în speranţa că vor obţine voturi la alegerile din 6 decembrie.

”Populaţia înţelege cel mai bine aceste lucruri, iar administraţia locală liberală este pregătită să ia toate măsurile pentru asigurarea sănătăţii populație. În cursul zilei de astăzi am vorbit cu premierul Ludovic Orban despre soluţiile care trebuie luate pentru a rezolva atât problema siguranţei sanitare, cât şi pentru a da posibilitatea valorificării produselor alimentare ale producătorilor autohtoni”, a transmis Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *