Gheorghe Flutur a vizitat șantierele de modernizare a drumurilor județean de la Hârtop și Pătrăuți. Scurtătură între Fălticeni și viitoarea autostadă A7 precum și între Pătrăuți și Dragomirna

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat astăzi șantierele de modernizare a drumurilor județene de la Hârtop și Pătrăuți, apreciind și într-o parte și în cealaltă că trebuie să se profite de vremea bună pentru a se realizat cât mai mult din lucrările preconizate, în această toamnă.

”La  Hârtop, pe drumul județean unde săptămâna trecută promiteam că peste o săptămână începem turnarea covorului asfaltic, pentru că aici s-a investit și în aducțiunea de apă și canal. Astăzi am început să turnăm asfalt pe drumul județean care leagă Fălticeniul de Liteni.  Lumea ne-a rugat, este foarte important să strângem praful aici, și noi acționăm în consecință”, a declarat Gheorghe Flutur la Hârtop.

Aici, investiția de pe 16,7 kilometri făcută de Consiliul Județean este de aproape 7 milioane de euro. Sunt  41 de podețe pe drum, 550 de podețe laterale spre curțile oamenilor.

”Acest drum leagă Fălticeniul de Liteni spre viitoarea autostradă A7, 20 de kilometri între Fălticeni și Liteni va fi drumul spre autostradă pe scurtătură, a municipiului Fălticeni. Este o investiție mult așteptată. Se lucrează și la Valea Glodului în comuna Vulturești, am început din două părți și sperăm să finalizăm cât de repede această lucrare”, a declarat de la fața locului, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.  

Pe drumul județean de la Pătrăuți, Gheorghe Flutur a vizitat un al șantier de reabilitare a unei porțiuni dintr-un  drum județean. ” Este o porțiune pe care o modernizăm, am făcut și anii trecuți o parte din el, acest drum va fi modernizat în totalitate, intenția noastră este să legăm Pătrăuțiul de Mitocul Dragomirnei. 1,2 kilometri sunt pe raza comunei Pătrăuți, drum care trece prin fond forestier și 2,5 kilometri sunt la Mitocul Dragomirnei.

Această legătură va configura un traseu turistic de excepție între  monumentul UNESCO  de la Pătrăuți și Mănăstirea Dragomirna. În momentul de față acest drum arăta foarte rău. Am fost alaltăieri aici, am rugat constructorul să vină, să acopere gropile și să dea stratul de asfalt corespunzător. Mă bucur că vremea ne permite dar avem foarte multe șantiere în județ dar și-au făcut timp să vină și aici la Pătrăuți. Rugămintea mea este către viceprimarul prezent aici să  protejeze acum cât este cald, să nu intre vehicule pe contrasens și sper să iasă o treabă bună” a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *