Actualitate

Gheorghe Flutur: A7 vine din Bucovina Mică spre Bucovina Mare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a participat la Tudora, județul Botoșani și la Tătăruși, județul Iași, la dezbateri pentru porțiunile de autostradă (A7) care vor traversa aceste județe.

În cadrul discuțiilor, Agenția de Mediu din ambele județe a promis că în cel mai scurt timp pleacă avizul favorabil de mediu, asta înseamnă că p etapă importantă este atinsă. De asemenea, în cadrul dezbaterilor au fost multe întrebări legate de accesul la proprietățile oamenilor, de perdelele de protecție forestieră pentru împiedicarea înzăpezirilor, despre modificarea PUZ-urilor primăriilor pentru găsirea unor zone dedicate parcurilor industriale din proximitatea autostrăzii, despre nevoia modernizării unor drumuri comunale și județene care duc spre autostrada și multe alte teme foarte utile.

Președintele Flutur, cunoscut ca dăruit trup și suflet Bucovinei cu tot ce înseamnă ea istoric și actual, a declarat că a avut o surpriză foarte interesantă la finalul discuției de la Tătăruși unde a văzut mai multe afișe cu Bucovina Mică, așa îi se mai zice localității Tătăruși. „Intrând în amănunte am aflat că numele a fost dat de un ostaș din oastea lui Sobieski, oaste care a poposit în zona și care a văzut o pădure de fag și a numit-o mica Bucovină. Aici oameni se mândresc foarte mult cu acest nume și surpriza mare a fost că la intrare în localitate am văzut o copie identică a porții de la Drăgușeni, pe care scrie „Hai în Bucovina Mică”. Așa că A7 vine din Bucovina Mică spre Bucovina Mare”, a transmis Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *