Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Gheorghe Flutur: Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare”, se menține pe locul 5 la traficul international, după București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în luna ianuarie 2024, Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava se menține pe poziția 5 la traficul internațional, imediat în urma aeroporturilor marilor orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. De asemenea, este în primele 6 la numărul de pasageri pe cursele interne.

”Reamintim că din aprilie o să se mărească numărul curselor interne pe Tarom în zilele de miercuri, joi și vineri.

Conducerea Consiliului Județean Suceava caută noi operatori și noi destinații internaționale pentru perioada următoare. Echipa de la aeroport are deja programate, începând de săptămâna viitoare, o serie de întâlniri cu companii care operează zborurile. Suntem interesați să deschidem destinații spre Spania, Franța și Israel.

În paralel se continuă lucrările de modernizare a aeroportului și ne referim la sistemul de aducere la sol a avioanelor pe timp de ceață ILS, proiectul este în derulare la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA). Sperăm să fie finalizat cât mai repede. De asemenea, s-au alocat bani pentru dotarea noilor fluxuri Schengen în aeroport, conform cerințelor internaționale”, a transmis Gheorghe Flutur, șeful executivului județean.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *