Mopan Suceava
Actualitate

Gheorghe Flutur anunță deschiderea pe 31 mai, la Dornești, a celui mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Ucraina

Președintele Gheorghe Flutur a anunțat astăzi o investiție de anvergură pentru județul Suceava și pentru România: la Dornești se deschide cel mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Ucraina, o investiție privată de 10 milioane de euro, terminal cu o capacitate de 3 milioane de tone pe an, 240 000 de tone pe lună.

Într-o intervenție filmată, Gheorghe Flutur a transmis că  a fost și rămâne preocupat de rezolvarea traficului din frontiera cu Ucraina, care trece prin județul Suceava.

O veste foarte bună, spune Flutur, este aceea că, la fârșitul lunii mai, în 31 mai, la Dornești în județul Suceava, se deschide cel mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Ucraina, o investiție privată de 10 milioane de euro, terminal cu o capacitate de 3 milioane de tone pe an, 240 000 de tone pe lună. Va fi acolo o stație de descărcare de 128 metri lungime și una de încărcare, simultan se pot încărca și descărca câte 8 vagoane.

„De ce este important pentru România? Asigură transbordarea din vagoane care vin din Ucraina a cerealelor, a grâului – începe peste două trei săptămâni campania de recoltare și urmează transportul către Marea Neagră. Acest transport se va face pe cale ferată în cea mai mare parte, lucru care rezolvă fluidizarea traficului rutier din România.

Această investiție este extrem de bine venită și din punct de vedere al parteneriatului și al solidarității cu Ucraina, dar și în ceea ce privește securizarea transportului, să nu ajungă cereale la negru pe piața românească pentru că și fermierii români au nevoie de o concurență cinstită, loială și eu cred că le răspunde așteptărilor această mare investiție de la Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *