Gheorghe Flutur, anunțare oficială pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean. Lansare a candidaților PNL pentru primăriile municipiilor din județ

Astăzi, în curtea sediului organizației PNL Suceava a avut loc lansarea oficială a candidatului Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care cere să fie ales de către suceveni pentru un nou mandat în funcția de principal conducător al  administrației județului Suceava.

Gheorghe Flutur a prezentat și pe candidații PNL pentru funcțiile de primari ai municipiilor din  județ. Este vorba despre primarul în funcție Ion Lungu al municipiului reședință de județ, care va solicita cetățenilor municipiului Suceava încredere pentru al cincilea mandat în fruntea executivului municipal sucevean, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, pentru un nou mandat, primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, tot pentru un nou mandat dar și pe Bogdan Loghin, fost viceprimar de Rădăuți, acum candidat pentru funcția de primar al Rădăuțiului precum și pe Ionel Vasiliu, candidatul PNL pentru Primăria municipiului Fălticeni.

Niculai Barbă și Cristi Crețu, sprijiniți de PNL  pentru funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Județean

Niculai Barbă și Cristinel Crețu sunt candidații pentru obținerea unui mandat de consilier județean din partea Partidului Național Liberal care vor fi sprijiniți pentru funcția de vicepreședinte la Consiliul Județean Suceava, a anunțat Gheorghe Flutur.

„Vârsta medie a candidaților PNL de pe lista de consilieri județeni este de 45 de ani, avem toate meseriile, și ingineri și economiști și avocați și juriști și muncitori și tehnicieni și medici. Și mai avem ceva: o reprezentare din tot județul Suceava. Am încredere în această listă iar opțiunile mele pentru vicepreședinți, și sper că dacă vom face o majoritate cum am făcut acum patru ani, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean vor fi  colaboratorii mei, Cristi Crețu și Niculai Barbă”, a anunțat președinte PNL Suceava, candidat pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Suceava.   

Candidații PNL pentru primăriile municipiilor din județ: Ion Lungu – Suceava, Mihăiță Negură – Câmpulung Moldovenesc, Ilie Boncheș – Vatra Dornei, Bogdan Loghin – Rădăuți, Ionel Vasiliu – Fălticeni

Prezentăm în cele ce urmează declarația președintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur, candidat pentru un nou mandat precum și a candidaților pentru funcția de primar prezentați, cu precizarea că, după un puseu de ploaie de vară care i-a îngrijorat pe cei prezenți la eveniment, Gheorghe Flutur a revenit cu prezentarea obiectivelor pe care le-a realizat în cei 4 ani care au trecut, dar  și a celor care urmează să fie transpuse în realitate, în cei 4 ani care urmează:  

”Sunt onorat să anunț depunerea candidaturii pentru președinția Consiliului Județean Suceava. Alături de mine am invitat și câțiva candidați de primar, unii dintre ei primari în funcție, nu am invitat mai mulți din motive de securitate privind pandemia.  Avem alături candidații de primar din municipiile județului Suceava:  Ion Lungu la municipiul Suceava, Mihăiță Negură la Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei – Ilie Boncheș, și tinerii candidați pentru primăriile Rădăuți – Bogdan Loghin și Fălticeni – Ionel Vasiliu.

Pornesc la drum cu gândul și sufletul la echipă, la Suceava mea dragă. Cu un obiectiv care este așteptat de toată lumea, revenirea la normalitate a Sucevei. Mă refer la viața socială, economică, culturală și tot ce așteaptă oamenii pentru revenirea la normalitate.

Campania electorală care va urma o vom face sub semnul restricțiilor privind evitarea pandemiei. La toate organizațiile din județ au fost trimise instrucțiuni pentru evitarea pandemiei. De la întâlnirile publice care vor putea fi organizate strict cu purtarea de mască și cu respectarea regulilor specifice, maxim 20 în spații închise, 50 în afară, cu distanțe sociale, cu materiale dezinfectante, pliante care se vor distribui direct din top-uri și cu mănuși și nu altfel. Noi trebuie să fim primii pentru ca să protejăm populația și să oferim un exemplu pentru ca să nu se extindă acest virus care ne-a creat mari probleme.

Pornesc la drum încrezător cu câteva obiective mari pentru județul Suceava, sub sigla ”Și mai mult, și mai bine pentru suceveni!”.

Am dovedit că pot să fac o echipă și am dovedit că sucevenii vor gira pentru noi, ca să ducem Suceava acolo unde îi este locul.

Proiecte pentru județul Suceava, anunțate de Gheorghe Flutur:

 Trec în revistă câteva dintre marile proiecte pe care le anunț astăzi pentru județul Suceava:

Doresc în mandatul următor cu echipa de consilieri, să finalizez rețeaua de drumuri județene. Numai în acest mandat am modernizat circa 300 de kilometri de drumuri județene, avem proiecte depuse pe axele de dezvoltare pe bani europeni, am mare încredere că vom putea face acest lucru.

Pentru drumurile naționale, am văzut fel de fel de discuții. Ca președinte de Consiliu Județean nu voi rămâne pasiv, mă voi implica. Deja încep să dea roade demersurile pe care le-am făcut pentru Autostrada 7,  Siret –Suceava-București. Am cerut Ministerului Transporturilor să facem un parteneriat pentru a acționa de câte ori este nevoie pentru  a accelera procedurile cât mai repede.

Autostrada A14, Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Dej  – Satu Mare,  centurile ocolitoare de la Suceava, Humor, Câmpulung, Vatra Dornei, sunt priorități și demersuri pe care le voi face din poziția de președinte al Consiliului Județean.

Magistrala 500 de linie feroviară București Suceava, spre granița cu Ucraina este de asemenea în linie dreaptă. Avem și o datorie din mandatul pe care îl încheiem, trenul Suceava – Cernăuți, care din diverse motive, care nu au depins de mine, nu au fost puse în practică în acest mandat.

În ceea ce privește sănătatea, este un test pentru noi revenirea la normalitate și vom face eforturi zilnice pentru acest lucru. Trebuie să învățăm din ceea ce nu a funcționat. Voi continua investițiile pentru mandatul următor: Spitalul de copii, Spitalul de boli infecțioase, amenajarea spațiilor și extinderea pentru oncologie, blocuri operatoare finalizate, blocuri de locuințe pentru medici, aducerea de personal medical și îmbunătățirea actului medical pentru pacienții din Spitalul Județean.  De asemenea, vreau să fie o mai strânsă și mai bună colaborare cu spitalele din județul Suceava.

Doresc în primul rând un parteneriat ancorat puternic cu Universitatea Ștefan cel Mare Suceava. Un sprijin reciproc pentru înființarea facultății de medicină, noi oferindu-le sprijin la Spitalul Județean Suceava și nu numai, parteneriate și asocieri.

În ceea ce privește învățământul gimnazial și școlile de meserii, am fost alături, le-am dat stimulente, o să o facem în continuare, spun apăsat una dintre priorități este ținerea școlilor de meserii necesare pentru piața muncii din Suceava.

Avem forte multe urgențe în ceea ce privește serviciile de apă și canal. În județul Suceava avem 25 de proceduri de licitație pentru ca o treime din populația județului, 223 de mii de locuitori, să beneficieze de apă și canal, pe o investiție de un sfert de miliard de euro.

Prefigurăm dublarea numărului de locuințe care vor avea gaze naturale.

Parteneriatele cu Biserica, problemele de protecție socială, protecția persoanelor cu handicap, parteneriate culturale, susținerea masivă a îndiguirilor,  pentru că avem programe europene pe care trebuie să le aducem.

Pentru Turism, Gheorghe Flutur s-a referit la Asociația Bucovina, Tabăra Bucșoaia, circulația pe bază   de tichet de vacanță și de concediu în această stațiune, punerea în valoare a muntelui Rarău, sunt câteva dintre obiectivele pe care le are în vedere. Dar și altele, exprimate punctual:

Patrimoniul cultural și Unesco din județul Suceava, cu finanțare, proiecte și promovare.

Relații externe cu Schwaben cu Cernăuți cu Franța, cu Austria, sunt proiecte mari pe care le avem.

 Gheorghe Flutur a dat  apoi cuvântul candidaților  pentru primăriile municipiilor din județ, prezenți pe scena din curtea clădirii în care funcționează organizația PSD Suceava.

Cel dintâi a luat cuvântul Ion Lungu,  primar al municipiului reședință de județ, candidat pentru un nou mandat:

”Mă onorează că fac parte din echipa domnului președinte Gheorghe Flutur, să putem finaliza proiectele pe care le-am început și să începem alte proiecte în parteneriatul dintre Consiliul Județean și Primăria municipiului Suceava. Voi enumera doar câteva: să putem realiza împreună cu Consiliul Județean Suceava varianta de ocolire numărul 2 a municipiului Suceava, pe fonduri europene, proiect depus la CNAIR. Avem posibilitatea, pe fonduri europene să facem  acel pasaj peste șosea între Spitalul vechi și Spitalul nou, să se asigure finanțarea pentru a se duce la capăt strategia prezentată de domnul președinte. Să continuăm parteneriatele în domeniul parcurilor industriale, să facem un parc industrial la Termica, unde Primăria municipiului Suceava a câștigat un proces foarte important. Să facem centura verde a municipiului Suceava cu piste de biciclete împreună cu Consiliul Județean, către Dragomirna, Pătrăuți.

Nu în ultimul rând, preluarea de către Consiliul Județean a Casei de Cultură, gestionarea și modernizarea împreună a Casei de Cultură.

Ilie Boncheș, primar în funcție și candidat pentru un nou mandat din partea PNL la Vatra Dornei:

”Suntem un partid puternic,  suntem un brand și împreună cu Consiliul Județean și cu  toate primăriile din județ vom aduce cele mai bune proiecte în sprijinul cetățeanului și pentru binele tuturor.

Mihăiță Negură, primar în funcție și candidat pentru un nou mandat din partea PNL la Câmpulung Moldovenesc:

”Pentru Partidul Național Liberal este o zi foarte importantă, în special pentru lansarea candidatului pentru funcția de președinte a Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. În parteneriat cu Consiliul Județean, în mandatul 2016 – 2020, se văd foarte clar lucrurile în ceea ce privește derularea unor importante proiecte ale comunității. Mă refer la proiecte cu fonduri europene. Mă refer la Muzeul ”Arta lemnului”, la proiectul de mobilitate urbană, dar un lucru foarte important este că centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc și-a schimbat culorile în sensul bun al cuvântului, pentru că am început o reabilitare totală a tuturor clădirilor din zona centrală, nu numai cele istorice, ci și cele ale agenților economici precum și a primăriei. Sunt sigur că vom face un lucru foarte bun la Suceava pentru că echipa Partidului Național Liberal din județ este una dintre cele mai puternice echipe pentru alegerile din 27 septembrie 2020.

Ionel Vasiliu, candidat PNL pentru funcția de primar al municipiului Fălticeni:

”Mă bucur că fac parte din echipa dumneavoastră, domnule președinte Flutur. L-am cunoscut de domnul Gheorghe Flutur ca omul care a promovat cel mai mult în județul Suceava valorile umane, dragostea față de familie, de dascăli, de muncă și meserii, profesie și profesionalism, cultură, educație și față de țăranul sucevean care  de cele mai multe ori a inundat, cu a lui sudoare, aceste frumoase ținuturi ale Bucovinei și nu numai.  Toate aceste lucruri pot sta la baza unui parteneriat foarte solid cu Consiliul Județean, cu președintele Gheorghe Flutur și în Fălticeni, zonă pe care doresc să o reprezint și în următorii patru ani. Putem vorbi despre infrastructura rutieră, despre ruta ocolitoare a Fălticeniului care deocamdată nu există, rețelele de apă canal și de gaz metan care aproape lipsesc cu desăvârșire la Fălticeni dar și despre un proiect la care țin foarte mult să îl realizez în primul mandat de primar împreună cu Consiliul Județean și cu președintele Gheorghe Flutur este turismul cultural în Fălticeni. Vreau să fac din Fălticeni un oraș al culturii, așa cum trebuie să fie.   

Bogdan Loghin, candidat PNL la funcția de primar al municipiului Rădăuți:

Vreau să transmit rădăuțenilor și sucevenilor că sunt foarte bucuros să mă aflu într-o echipă atât de puternică, unde am găsit pe unul dintre cei mai puternici președinți de Consiliu Județean din țară și primari cu niște echipe fantastice, care au arătat că se poate. Tot ceea ce îmi doresc la conducerea primăriei Rădăuți este să aduc dezvoltarea pe toate căile: economice, social – culturale și tot ceea ce se pot gândi rădăuțenii. Am toată convingerea pentru că știu că mă aflu într-o echipă în care oricând știu că mi se poate oferi o mână de ajutor pentru a rezolva aceste lucruri.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *