Gheorghe Flutur, argumente pentru ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să nu fie transformat în spital COVID-19

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, el însuși internat în spital fiind infectat cu coronavirus, a transmis o serie de argumente pentru ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să nu fie transformat în spital COVID-19, în atenți a celor care decid în această perioadă, pe care le prezentăm mai jos:

Astfel, Spitalul vechi – cu pavilioanele de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative dețin în total 218 paturi și au un ATI propriu – să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19.

Spitalul nou să fie menținut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi. Argumente: – Județul Suceava, cu o populație de peste 750.000 de locuitori are nevoie de acest spital ca de aer pentru intervenții unice care pot fi făcute doar aici: maternitate grad 3, radiologie intervențională, cardiologie intervențională, imagistică deosebit de performantă, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generație, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcțiune, inclusiv CT și radiologie.

 Sunt secții care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din județul Suceava.

”Sunt argumente de care trebuie să se țină cont pentru celelalte categorii de bolnavi. Nu trebuie blocate aceste secții.

În legătură cu situația actuală socotesc și am cerut Prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanele existente, iar dacă, Doamne Ferește, va crește numărul de bolnavi COVID-19, să se aibă în vedere și alte spitale din județ, la care Ministerul Sănătății să aloce fonduri de care e nevoie.

Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgență 15 milioane de lei pentru dotare. Este o perioadă foarte grea pentru noi toți – pentru suceveni și pentru toată lumea. Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă.

Îmi exprim speranța că toți cei care trebuie să decidă, vor ține cont de argumentele mele. Și un mesaj pentru întregul corp medical din județul Suceava: Celor care sunt bolnavi, le doresc însănătoșire grabnică, iar celorlalți le adresez rugămintea de a face în continuare toate eforturile pentru sănătatea și viața compatrioților noștri”, a transmis preşedinte CJ Suceava Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *