Gheorghe Flutur: ”Autism politic”, al parlamentarilor care au votat un buget împotriva dezvoltării Sucevei. Ioan Balan despre mesajele parlamentarilor suceveni ai puterii: ”un discurs populist”. Ion Lungu: ”Sala polivalentă la Suceava se va face atunci când va fi un guvern liberal”

Într-o conferință de presă desfășurată astăzi la sediul PNL Suceava, președintele județean al liberalilor, alături de prim vicepreședinții Ioan Balan, care are și calitatea de vicepreședinte al PNL la nivel național pentru zona Moldova și Ion Lungu, primar al municipiului Suceava au comentat bugetul de stat pentru anul 2019, prefigurat a fi promulgat, așa cum a fost el configurat de coaliția PSD – ALDE, aflată la guvernare.

Gheorghe Flutur :”Toată lumea are pe buze bugetul, așteaptă bugetul. PNL Suceava și parlamentarii PNL suceveni suntem extrem de supărați  pentru că PSD – ALDE  au aruncat la coș cele 32 de amendamente ce au fost prezentate de către noi. Nu se poate să ai autism politic,să nu ții cont de propunerile de la Suceava pentru dezvoltarea zonei. Fie că e vorba despre autostrada care să facă legătura între Moldova și Transilvania, fie că este vorba despre drumul expres Suceava – București, sprijin pentru primării pentru programul marca PSD Utilități și Mediu,  pentru care nu se dă în ultimii ani, de când guvernează PSD, nici un ban. Și avem primării aproape în faliment din această cauză. Nu au vrut să audă de amendamentele noastre. Nici de acelea care vizau regularizarea râurilor din județul Suceava pentru a pune la adăpost populația, magistrale de gaz metan și așa mai departe”, a transmis președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

”Anunț două teme punctuale: pentru gaz metan vom trece la elaborarea master planului pentru județul Suceava. Avem informații că se pregătesc anumite proiecte, am citit în presă că în Dolj prima magistrală se construiește deja. Avem în proiect șase magistrale de gaz metan la noi în județul Suceava: Păltinoasa – Vicovu de Sus, cea rămasă în urmă de la Pojorâta spre Dorna și de acolo mai departe spre Poiana Stampei, cea de la Suceava  – Salcea – Liteni – Dolhasca ori cea din valea Solonețului, Cacica – Comănești, Dărmănești. Pentru niciuna dintre acestea nu s-a aprobat nimic. Cerem Guvernului Românei transparență în alocarea banilor. S-a scumpit lemnul de foc în ultimii ani foarte mult”. Gheorghe Fluture a mai spus că liberali suceveni vor cere  în fiecare zi racordarea la gaz metan a comunităților din județul nostru, pe acolo pe unde trece deja magistrala . ”Suceava a plătit prea mult pentru programul de utilități și mediu, 61 de primării  sunt puse în genunchi, eu cred că merită o compensație”.

Deputatul Ioan Balan a pus accent, în conferința de presă pe discursul populist al majorității din parlament urmat votării creșterii alocațiilor de stat pentru copii. El a arătat că din toate amendamentele propuse de opoziție, doar acesta a trecut iar după aceea coaliția aflată la putere tot încearcă să explice că meritele sunt de fapt ale acesteia. ”Un discurs populist”, este concluzia parlamentarului liberal sucevean.

In aceeași conferință de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis ”strigătul de disperare” al primarilor apreciind că bugetul prefigurat de guvern este unul al condamnării la subdezvoltare al Sucevei, al Moldovei.  ”Primăriile vor aduce bani de acasă, nu vor rămâne cu nici un leu în plus față de anul trecut. Se ignoră total Moldova. Este o campanie de strângere de semnături pentru autostrada Unirii, Moldova – Ardeal. Nici un Parlamentar PSD sau ALDE nu se implică. Mă întreabă lumea mereu când se va face Sala Polivalentă. Acum răspund: Sala polivalentă la Suceava se va face atunci când va fi un guvern liberal” a transmis Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *