Politica

Gheorghe Flutur cere respectuos cadrelor didactice să reia activitatea pentru a se finaliza toate activitățile programate până la vacanță

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că în aceste zile s-au făcut pași importanți în soluționarea conflictului de muncă din Educație și solicită respectuos liderilor de sindicat și cadrelor didactice sa fie relauată activitatea la catedră pentru a se finaliza toate activitățile programate până la vacanță.

”Cunosc și consider îndreptățite revendicările sindicatelor, iar pașii făcuți în aceste zile privind o primă creștere salarială de la 1 iunie și că la 15 iulie Legea salarizării unitare va intra în transparență decizională sunt garanții că se vor repara nedreptățile din sistemul de educație imediat și, tocmai de aceea, nu trebuie să sufere copiii cu amânarea examenelor în pragul vacanței de vară.

Aș vrea să subliniez abordarea corectă, pragmatică, realistă și lipsită de populism a premierului Nicolae Ciucă, având o deschidere totală pentru rezolvarea problemelor salariale din învățământ.

Trebuie de înțeles faptul că este nevoie de Legea salarizării unitare și aici sunt convins că vocea dascălilor se va auzi și se va ține seama de importanța muncii prestate de această categorie socială, de rolul fundamental al formatorilor de oameni bine pregătiți, și care trebuie bine plătiți.

În aceste momente este nevoie, și am speranța că dascălii se vor întoarce la catedră, în paralel urmând a continua negocierile cu privire la viitoarele drepturi salariale, stabilite prin Legea salarizării unitare.

Desigur că administrația publică județeană, susținând învățământul sucevean, continuă dezvoltarea infrastructurii școlare prin proiecte finanțate din fonduri naționale sau europene, stimulând performanța în educație, fiind convinși că pentru un învățământ de calitate este nevoie deopotriva de investiții în infrastructură şcolară dar mai ales în dascăli”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *