Gheorghe Flutur: CJ are pregătite utilaje, parazăpezi și material antiderapant pentru sezonul de iarnă pentru drumurile județene. Asfaltările continuă, fiindcă vremea permite

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut astăzi o analiză privind pregătirea pentru sezonul de iarnă a drumurilor județene dar și a lucrărilor de asfaltare care, deși suntem la jumătatea lunii noiembrie, mai pot continua datorită vremii favorabile.

El a transmis că pentru intervențiile care vor fi necesare în timpul sezonului de iarnă sunt  pregătite 5.800 t de nisip și 230 t sare, depuse în 12 baze de deszăpezire și 3 puncte de sprijin,  urmând să se continue aprovizionarea cu întreaga cantitate de material antiderapant estimată a fi necesară pentru asigurarea condițiilor de circulație pe drumurile județene în sezonul de iarnă 2019-2020.

 ”Am cerut firmelor care răspund de menținerea în stare de funcționare și întreținerea pe timp de iarnă a  drumurilor județene să se asigure că au pregătite toate utilajele, pentru a nu avea surprize.  De asemenea am analizat stadiul realizării marcajelor rutiere, a montării parapetelor și a indicatoarelor rutiere. Se execută marcaje rutiere pe drumul Broșteni – Stulpicani, precum și în zonele Horodniceni, Mălini și Slatina. Se montează parapete și indicatoare rutiere în zonele Moldovița, Breaza și Izvoarele Sucevei”, a spus Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean a anunțat că  a discutat în cursul zilei de astăzi  și despre continuarea lucrărilor de asfaltare, pentru că vremea  permite, ca niciodată, să se facă asfaltări în luna noiembrie.

”Lucrări de asfaltare sunt la Ostra, astfel că pe drumul care trece prin Pasul Puzdra s-au asfaltat în total 25 km. Am cerut să se tureze motoarele pentru a se finaliza lucrările aici.

În zona Liteni, la drumul care face legătura cu județul Botoșani, pe tronsonul Roșcani – Vercicani s-a aplicat primul strat, urmând ca, începând de mâine, să înceapă lucrările la stratul de uzură. Avem lucrări și în zona Câmpulung Moldovenesc, la drumul spre Rarău prin Izvoru Alb. Se lucrează la fundație și elevații ziduri de sprijin din beton, pornind din dreptul pârtiei, spre Pietrele Doamnei. Vreau să menționez că anul acesta s-a lucrat mai mult decât ne-am  fi așteptat la un moment dat, și asta pentru că vremea ne-a permis iar firmele s-au ținut de cuvânt”, a punctat președintele CJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.