Gheorghe Flutur: Consiliul Județean finanțează achiziționarea unui sistem electrochirurgical cu radiofrecvență care va avea destinație preponderent pentru oncologie, la Spitalul Județean

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat continuarea finanțării de către Consiliul Județean  a unor  achiziții importante în aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

El a arătat că în ședința Consiliului Județean Suceava de săptămâna viitoare va fi supus votului un proiect de hotărâre prin care se alocă Spitalului suma de 446.250 lei pentru achiziția unui sistem electrochirurgical cu radiofrecvență care va avea destinație preponderent pentru oncologie.

”Potrivit specialiștilor radiologi și oncologi suceveni, între 1000 și 1500 de pacienți ar putea beneficia anual de proceduri de ablație non-chirurgicale prin radiofrecvență ale tumorilor primare sau secundare, proceduri minim-invazive ce nu necesită spitalizare îndelungată – maxim una-două zile. Această procedură medicală este în fază de pionierat în țară, fiind efectuată doar în Capitală. Prin achiziționarea acestui aparat creștere complexitatea intervențiilor care pot fi efectuate la Spitalul Județean Suceava în domenii sensibile, cum ar fi oncologia și pneumologia. La Spitalul Județean ar putea veni și pacienți din alte județe pentru această procedură”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *