Gheorghe Flutur: creștere cu 16% a numărului de pasageri pe primul trimestru din 2019 la Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava. Programul curselor estivale de pe aeroportul sucevean

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat astăzi că datele privind traficul de pasageri pentru primul trimestru al anului 2019 la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, arată că în primele 3 luni ale anului s-au înregistrat 78.674 de pasageri, cu 16,6 % mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, și cu 68,3 % mai mult față de trimestrul I al anului 2017.

Cursele internaționale regulate spre Londra, Milano, Roma și Bologna au înregistrat 67.975 de pasageri, iar zborurile interne spre Otopeni, 10.357.

Flutur estimează că până la finele anului în curs, se vor înregistra peste 400.000 de pasageri.

”Mai amintim de suplimentarea zborurilor spre Londra/Luton cu 3 frecvențe pe săptămână începând din luna septembrie.

De asemenea, Duminică, 7 Aprilie 2019, va debuta sezonul estival pentru cursele charter de vacanță spre Hurghada/Egipt, operată de Air Bucharest”, precizează președintele CJ Suceava.

În acest an vor fi deservite 4 destinații de vacanță:

  • Antalya/Turcia (5 frecvențe săptămânale, începând din 23 Mai până în 27 Septembrie);
  • Bodrum/Turcia (în fiecare zi de Vineri, începând din 7 Iunie până în 20 Septembrie);
  • Hurghada/Egipt (în fiecare zi de Duminică, începând din 7 Aprilie până în 27 Octombrie) și Monastir/Tunisia (în fiecare zi de Miercuri, începând din 12 Iunie până în 9 Octombrie).

”Vreau să reamintesc, foarte important, includerea noii destinații, Memmingen/Germania, din 17 iunie 2019, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri.

În acest context, îmi face o deosebită plăcere să anunț că am invitat partenerii noștri de la Schwaben, pe actualul și pe fostul președinte al Consiliului Regional Schwaben, să efectueze o vizită în județul Suceava, cu ocazia inaugurării primei curse aeriene pe ruta Memmingen–Suceava și Suceava-Memmingen, acțiune concretizată și ca urmare a demersurilor pe care conducerile celor două regiuni, Suceava și Schwaben, le-au făcut încă din anul 2017” a transmis Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *