Gheorghe Flutur: de astăzi Spitalul Judeţean Suceava funcționează cu sectoare non-COVID

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că începând de astăzi,  1 iunie,  Spitalul Judeţean ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a început să funcționeze cu sectoare non-COVID, primul pacient fiind internat și tratat la secția de chirurgie.  

”Astăzi a sosit și stația de osmoză inversă care va fi montată pentru dializă. În prezent numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați la SJU Suceava a scăzut foarte mult. Sunt 168 pacienți.

Așadar, începând de astăzi, până la deschiderea modului ATI de lângă Secția Infecțioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi tratații pacienți COVID cei de pe Terapie Intensivă și de la Dializă.

Odată cu reluarea activității pe aceste sectoare non-COVID, am cerut conducerii Spitalului să aibă în vedere îmbunătățirea comunicării și desemnarea unui purtător de cuvânt.

La centrele DGASPC nu mai există nicio persoană pozitivă COVID. Cele șapte care au ieșit pozitive la ultimele teste fiind internate în Spitalul Judeţean, se simt bine, iar în această săptămână urmează testarea acestora -sperăm că testele se vor negativa și, ca urmare, se vor putea externa.

De asemenea, mâine se face o nouă testare a personalului din toate centrele DGASPC”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *