Gheorghe Flutur: ”De la începutul celui de-al doilea mandat de președinte al CJ, au fost modernizați peste 350 km de drumuri județene, peste o treime din rețeaua de drumuri județene din Suceava”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că împreună cu responsabilii de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri din cadrul CJ Suceava a făcut o analiză privind stadiul la zi a lucrărilor la drumurile județene din județul nostru.

”Putem spune deja că anul 2019 a fost unul bun, în care am reușit să modernizăm sau sunt în curs de a se finaliza în scurt timp lucrările la majoritatea drumurilor județene afectate. Este vorba mai exact de 177 km pe 37 tronsoane de drum” a spus Flutur.

El a explicat că fondurile alocate provin din 3 categorii de surse de finanțare. Astfel, s-au realizat obiective de investiții și s-au executat lucrări de reparații asfaltice și întrețineri curente din fondurile Consiliului Județean Suceava și lucrări cu finanțare PNDL precum urmează: S-au realizat covoare asfaltice pe 28 tronsoane, însumând 115 km. Aș aminti câteva: Panaci, Breaza, Stulpicani, Gălănești, Mălini, Straja, Brodina; 5 drumuri modernizate – 27,1 km – prin lucrări de invertiții, la Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Pleșa și Solonețu Nou; cu finanțare prin PNDL sunt în derulare lucrări la 4 drumuri în lungime de  35,4 km,  la Boroaia, Slatina, Panaci-Glodu și Vulturești – Hârtop.

Mai sunt în așteptare, pe procedura de licitație, încă 127,4 km de drumuri, cum ar fi cele de la Coșna sau Bilca.

Pentru Axa strategica Suceava – Iași, pe tronsoane care includ Suceava – Ipotești-Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca până la limita cu județul Iași și Suceava – Moara – Frumoasa – Liteni/Moara – Zaharești – Stroiești – Costâna până la Dărmănești, Consiliul Județean Suceava a aprobat și va suporta majorarea valorii investiției cu peste 70 milioane de lei, după ce nu s-a prezentat nimeni la licitație. Procedura de licitație a fost reluată.

”Astfel, de la începutul celui de-al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava, au fost modernizați peste 350 km de drumuri județene, ceea ce înseamnă peste o treime din rețeaua de drumuri județene a județului Suceava. Sper să fie finalizați, fără întârzieri, și cei 127 km care sunt în procedura licitație. Pot spune că, deși Guvernul nu a fost deloc prietenos cu județul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri, am reușit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor județene afectate.

Doresc și sper ca mai departe lucrurile să nu se încâlcească în procedurile de licitație. Avem nevoie de o stabilitate legislativă pentru a nu descuraja agenții economici să vină la licitații”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *