ActualitateAdministratie

Gheorghe Flutur: Facem din Spitalul Județean un spital de secol XXI

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce  va depune un proiect în valoare de 4,4 milioane de lei în vederea digitalizării serviciilor Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unor module informatice specializate noi, prin achiziționarea și instalarea de echipamente IT, implementarea de aplicații software clinice și non clinice, precum și instruirea personalului tehnic al unității sanitare pentru utilizarea acestor aplicații.

În plus, se are în vedere extinderea rețelei wireless în secțiile care nu au, la ATI, blocul operator, pneumologie, oncologie, infecțioase, dermatologie și la paliative. Prin proiect urmează să fie realizat un chioșc digital interactiv care va afișa portalul web al spitalului. Poți să consulți și de acasă, dar la spital va fi un panou mare unde pacientul sau aparținătorii, pe baza unui cod personalizat, pot să acceseze dosarul electronic medical. E foarte important acest lucru pentru pacienți și pentru aparținători.

Prin același proiect se vor achiziționa terminale mobile care permit scanarea codului de bare ale fișei pacientului, medicamentația și materialele sanitare necesare, precum și vizualizarea recomandărilor medicului și rezultatele analizelor.

Tot prin acest proiect se dotează sălile de operație din blocurile operatorii cu calculatoare medicale speciale care să permită culegerea informațiilor în timp real din sala de operație și încărcarea acestora într-un sistem informatic al spitalului pentru a putea fi procesate.”, a transmis șeful administrației publice județene, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *