Gheorghe Flutur: județul Suceava primește un elicopter SMURD. Baza operațională va fi la Câmpulung Moldovenesc

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că județul Suceava că județul Suceava va primi un elicopter SMURD pentru intervenții în situații de urgență.
Gheorghe Flutur a precizat că punctul de operare aeromedicală va fi în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc.

Un elicopter SMURD va deservi zona montană a județului Suceava și a județelor vecine.

 ”Consiliul Județean Suceava va amenaja infrastructura pentru înființarea unui Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Locația a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări”, a transmis Flutur.

Acesta a mai spus că, de asemenea, Consiliul Județean Suceava continuă și lucrările la heliportul de la Spitalul Judeţean Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *