Gheorghe Flutur la Consiliul Național PNL: Am încredere în forța Partidului Național Liberal, două examene le-am trecut, mai urmează două. Împreună la victorie!

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PNL dar și președinte al Organizației Județene a Partidului Național Liberal, a prezentat în cuvântul său la Consiliul Național PNL desfășurat astăzi  la București o serie de teme legate de modernizarea administrației publice locale dar și altele cu caracter politic, susținând printre altele, necesitatea alegerilor  generale anticipate.

Prezentăm în cele ce urmează abordate în discursul liderului PNL, așa cum au fost ele prezentate:

Partidul Național Liberal își asumă răspunderea pentru modernizarea României. România prosperă și dacă comunitățile locale prosperă

 

”Am ascultat rapoarte foarte interesante legate de activitatea Guvernului României și vreau să felicit în primul rând pe domnul prim ministru pentru abilitatea cu care a negociat și a început să guverneze așa cum trebuie România. Am ascultat activitatea grupurilor parlamentare, a colegilor europarlamentari și e firesc să discutăm despre aleșii locali pe care îi salut respectuos. Le mulțumesc pentru implicarea deosebită în cele două rânduri de alegeri europarlamentare și prezidențiale și cred că este momentul să discutăm pragmatic câteva lucruri din punctul de vedere al aleșilor locali.

Am ascultat aici și așa este că este pentru prima dată după 30 de ani când Partidul Național Liberal are o așa mare cotă de încredere între români. Dar aș vrea să privim și cu prudență maximă pentru că oamenii așteaptă de la noi măsuri cu rapiditate care să fie simțite.

Mă voi referi la câteva probleme chiar legate de administrația publică locală:

Aș vrea mai întâi să spun răspicat că Partidul Național Liberal își asumă răspunderea pentru modernizarea României. Noi, aleșii locali suntem alături de conducerea partidului când vorbim despre reforma administrației publice locale. Și noi am fost de acord cu această modernizare: alegeri de primari în două tururi și trebuie să spunem răspicat asta pentru că înseamnă acces mai mare la democrație, reprezentativitate  consistentă pentru cei care vor fi aleși.

Modernizarea administrației publice înseamnă simplificare a absorbției fondurilor dar să știți că dacă se mișcă ceva într-o administrație publică se mișcă lucrurile și în țară. Dacă România dorește să fie prosperă este prosperă și dacă comunitățile locale sunt prosperă. De aceea simplificarea administrarea administrației publice locale este obligatorie.

Trebuie să ne gândim cu mai mult curaj la anumite construcții moderne. De ce atâtea hârtii în era calculatorului? De ce să nu ne gândim să concentrăm mai multe entități într-un loc în acele așa-zise mall-uri administrative pentru ca cetățeanul să nu fie plimbat cum este plimbat astăzi. Și lumea așteaptă acest lucru. Trebuie mai multe pârghii de deblocare a unor decizii. Prea multe lucruri așteptăm de la centru. Lumea nu mai are răbdare, trebuie să simplificăm acest lucru. Servicii de calitate complete, eficiente și la prețuri rezonabile. Sunt lucruri care sunt la îndemâna noastră.

Câteva mesaje pentru colegii noștri guvernanți. Ne trebuie un parteneriat între  administrația locală și administrația centrală, extrem de important.  Mă bucur să aud  despre extinderea rețelelor de gaze naturale pentru încălzirea populației. Haideți să ieșim mai repede cu aceste programe pentru că populația României așteaptă așa ceva. Cred că este foarte importantă schimbarea de mentalitate în raportul unor entități naționale cu administrațiile locale. Fie că vorbim de companii, societăți precum Eon, Electrica, Apele Române, Romsilva, Romtelecom, să se schimbe atitudinea față de comunitățile locale. Noi trebuie să lucrăm împreună dacă dorim binele comunităților  și dorim să simplificăm procedurile pentru absorbție de fonduri și pentru dezvoltarea lor. Trebuie să se gândească entitățile care au terenuri sau clădiri în teritoriu ca împreună cu noi, comunitățile locale să le dăm o față normală, civilizată, pentru că avem astăzi terenuri ale entităților centrale care nu sunt folosite corespunzător: triaje, unități militare și altele iar aici vocea administrației locale  trebuie mult mai mult auzită.

Așteptăm legea redevenței, să vedem ce ne așteaptă, să vedem cum construim bugetelor și cum descentralizăm construcția financiară pentru fiecare localitate. Sunt lucruri fundamentale”.

 

PNL este partidul curajului! Mergem la anticipate pentru ca să facem marile reforme pentru România!

 

”Pentru a se ajunge la ce a vorbit fiecare dintre noi aici sunt niște pași de urmat. Cel mai important este pasul alegerilor anticipate, din punctul meu de vedere. Și cred că trebuie să spunem mai apăsat românilor de ce. Nu noi am creat criza ci PSD-ul care și-a pierdut un aliat pe drum anul trecut. Și într-o țară civilizată, când nu mai ai majoritate, te duci la anticipate. Nu este un moft, nu poți să mergi cu 20% la infinit.

Trebuie să spunem românilor: mergem la anticipate pentru ca să facem marile reforme pentru România. Vorbim despre descentralizare, despre legătura provinciilor istorice, dacă vorbim de reindustrializare, cât de greu este să faci toate acestea cu 20% în Parlamentul României. Și astea trebuie explicate clar. Aș vrea să rog pe principalii comunicatori: vorbiți mai apăsat despre PNL care are curaj și își asumă răspunderea! PNL este partidul curajului! Nu mulți au făcut acest lucru, să-și pună cărțile pe masă, mandatul pe masă așa cum face Guvernul Orban pe care încă odată îl felicit. Trebuie să vorbim despre asta și este fundamental. Nu o facem pentru noi, o facem pentru că vrem să intrăm în normalitate. Haideți să ieșim din spirală  periculoasă a socialiștilor care vor trei ani ei și un an noi! Trei ani să împartă și să venim noi să reparăm. Trebuie să vorbim de Partidul Național Liberal care are vocația modernizării, vocație europeană și credibilitate europeană pentru că avem parteneri în Europa care ne sprijină și ați văzut cât de frumos au spus colegii noștri europarlamentari despre cum se vede guvernul liberal de la Bruxelles.   

Toate astea sunt convins că se vor putea face printr-un parteneriat între administrația publică locală, administrația centrală, președinție și partenerii noștri de la Bruxelles. Dacă vom avea curajul să o spunem răspicat și să nu-i lăsăm singuri la tablă pe pesediști, prea des îi lăsăm ca în 2016 pe Dragnea, să iasă la hartă și să ne explice cum va curge lapte și miere, vom greși. Este o demagogie de nedescris, seară de seară, a liderilor pesediști purtători sau bocitori de mesaje populiste. Eu cred că PNL și-a găsit cadența, este în cea mai bună formă din ultimii 30 de ani, îi rog pe colegii din țară să grăbească procedurile democratice de desemnare a candidaților de primari și să îi aleagă pe cei mai buni pentru ca 1 martie să fie ziua când să avem lucrurile clarificate. Mai avem patru luni de astăzi până la alegerile locale, am încredere în  forța Partidului Național Liberal, două examene le-am trecut, mai urmează două. Împreună la victorie! Doamne ajută și gândul cel bun!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *