Gheorghe Flutur la Expo Real Munchen: ”Am convenit să fructificăm și în domeniul turismului avantajul cursei Memmingen – Suceava. Vor fi proiecte comune de promovare a Bucovinei și a Bavariei, a Regiunii Allgäu”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut marți în cadrul vizitei în Bavaria întâlniri cu investitori și diverși factori responsabili din administrație și structuri asociative germane în cadrul Târgului Expo Real Munchen unde este prezent în fruntea unei delegații sucevene pentru a reprezenta și a promova județul Suceava la cel mai mare târg de investiții din Europa.

”Astăzi (ieri, n.r.) a fost o zi plină, cu multe întâlniri și discuții, cu stabilirea de noi contacte și, foarte important, cu stabilirea deja a unor acțiuni concrete în perioada următoare. După întâlnirea cu reprezentanți ai guvernului bavarez, ziua a continuat cu întâlniri la standul României și la standurile partenerilor germani ai Expo Real Munchen. Am promovat parcurile industriale Bucovina din Suceava și pe cel de la Siret, având posibilitatea să detaliez materialele de promovare cu care am mers la acest târg.

Pot să spun că în acest an interesul investitorilor pentru România și pentru județul Suceava este mai mare comparativ cu anul trecut. Acest interes nu este valabil doar pentru investitorii germani, ci din partea oamenilor de afaceri din toată Europa. Am avut discuții foarte aplicate în domeniul turismului și în domeniul industriei cu o delegație bavareză. Așa cum am identificat multe similitudini între aeroporturile din Suceava și Memmingen, astăzi am văzut că sunt multe similitudini între zona Bucovina și Allgäu din Bavaria. Turiștii bavarezi ar fi interesați de vizitarea monumentelor UNESCO, a parcurilor naturale, de gastronomie, de produsele bio, de tradiții și chiar să participe la evenimentele tradiționale din viața satelor.

Se dorește ca și românii să viziteze Bavaria. Am convenit să fructificăm și în domeniul turismului avantajul cursei Memmingen – Suceava. Vom merge pe proiecte comune de promovare a Bucovinei și a Bavariei, a Regiunii Allgäu. Vom porni și cu un laitmotiv – bio și tradițional, în Bucovina și Allgäu. Împreună

cu partenerii germani am discutat despre posibilitatea organizării de evenimente pe modelul celor organizate în prezent de sași și care să promovează tradițiile și autenticul din zonele noastre” a transmis aseară, înainte de întoarcerea în țară președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Un comentariu la „Gheorghe Flutur la Expo Real Munchen: ”Am convenit să fructificăm și în domeniul turismului avantajul cursei Memmingen – Suceava. Vor fi proiecte comune de promovare a Bucovinei și a Bavariei, a Regiunii Allgäu”

 • 9 octombrie 2019 la 8:59
  Permalink

  Domnul Flutur le arată degetul și ăia râd de ceva,nu se știe de ce… Am putea bănui,de exemplu,că nemții râd de maniera alunecoasă și aparent ne-imbecilă în care își face dumnealui vestirile pe goarnă,în funcție de anumite interese de promovare,cu orice preț!
  Pentru că,in fiecare an,ca ceasul,cam pe vremea asta,domnul flutur se duce șnur la regiunea Schwaben dar și în raionul Bavaria și discută despre deschiderea unei linii aeriene „cu aeroportul Memmingen”,vai ce frumos,alte parteneriate,care numa‘ ce stau să se deschidă ,ceva ce n-a văzut Parisul,e pe relațiile sale,aveți grijă ce faceți voi in noiembrie la vot,se subânțelege că sașii și șvabii de acolo au o anumita sensibilitate la KWJ…
  Iată,doar la nivelul anului 2017:
  https://vivafm.ro/2017/10/05/discutii-in-germania-pentru-dezvoltarea-unei-curse-aeriene-suceava-memmingen/
  http://prntscr.com/pgtrce
  Pentru 2018,y compris 2019,căutați pe net,unele fraze din „negocieri” sunt,practic,surorile gemene ale celor din anii precedenți…
  Iar domnul Flutur,aflăm azi,era chiar să-și dea obștescul obol – dar unde? atenție! – pe aeroportul din Iași,care dumnealui tocmai venea de la negocierile anuale privind legatura cu aeroportul Memmingen…Vă,dați seama – toată delegația,încât se punea acut problema că cine anume va negocia la anul deschiderea unei linii aeriene intre Suceava și Memmingen!!! Bine că s-a terminat cu bine,pesemne că a contat și faptul că dumnealui s-a pus bine și cu Sf. Petru,a a dus de mai multe ori lumina de le a Ierusalim,fiindcă nu avea cine să o aducă.
  P.S.
  Domnu’ Stan,domnu’ Boby-cel-cu-trotineta,dvs. ce părere aveți, ce giumbușlucuri preconizați? Sau ne spuneți după alegeri?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *