Gheorghe Flutur, la Expoziția Chinologică și arbitrajul de selecție pentru cânii din rasa ciobănesc de Bucovina: Ciobănescul de Bucovina este o emblemă care se potrivește omului gospodar

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, a fost ieri prezent pe stadionul Areni din municipiul Suceava la Expoziția Chinologică CAC și arbitrajul de selecție pentru cânii din rasa ciobănesc de Bucovina, acțiune organizată de Clubul Național Bucovina al Crescătorilor și proprietarilor de câini de rasă ciobănesc românesc de Bucovina.

”Am venit la această acțiune pentru a da un semnal crescătorilor de animale și crescătorilor de câini. Semnal de dragoste, de apropiere, și să ținem și la această specie lăsată de Dumnezeu ca prieten adevărat al omului.

Ciobănescul de Bucovina este o emblemă care și după fizionomie și după lătrat i se potrivește omului gospodar. Nu am să uit niciodată primul meu câine ciobănesc de Bucovina pe care l-am avut când am început meseria de inginer silvic. Un bătrân mi-a spus că acest câine cu lătrat gros definește statutul omului,  dacă e gospodar sau mai puțin gospodar. După aceea am înțeles despre ce este vorba. Îi felicit pe crescătorii de câini și îi încurajez în pasiunea lor. Îmi crește inima când văd că ciobănescul de Bucovina se vinde și în alte regiuni. Am văzut la șosea pe E85 oameni care vând pui de câini ciobănesc și sunt turiști care vin să cumpere. Va trebui să organizăm civilizat și instituționalizat această comercializare a câinilor. Vă felicit și eu sunt de acord că de pe imaginea Bucovinei nu trebuie să lipsească acest câine ciobănesc de Bucovina”, a transmis Gheorghe Flutur cu acest prilej.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *