Administratie

Gheorghe Flutur, la șoseaua de centură a Rădăuțiului: Din această toamnă, Rădăuțiul va avea șosea de centură funcțională”

Președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat astăzi șantierul șoselei de centură a municipiului Rădăuți, unde a constatat că se lucrează din plin și există toate șansele ca această șosea, cu o lungime totală de 16,7 kilometri, construită cu fonduri europene, să fie dată în funcțiune până la sfârșitul anului.

El a transmis, din punctul  care face legătura centurii Rădăuțiului  cu DN 2H  Gălănești – Putna că stadiul fizic de realizare al investiției este de 86%.

 ”Firmele care construiesc au făcut un progres foarte mare. Un sens giratoriu din 7 este finalizat, cel de la Horodnicul de Sus. Acest sens giratoriu care face legătura cu șoseaua Gălănești  – Putna va fi finalizat foarte repede. Încă patru sensuri giratorii sunt pregătite pentru asfaltare. S-a asfaltat o porțiune de 14 kilometri din totalul de 16,7 kilometri. Sunt foarte avansate lucrările de terasamente, mai trebuie făcute câteva exproprieri pentru mutarea unor conducte de gaz metan, dar situația a intrat în linie dreaptă.

Mă bucur foarte mult că și-au concentrat utilajele constructorii și, așa cum au promis, sunt toate șansele ca în această toamnă Rădăuțiul să aibă centură ocolitoare funcțională.  Este un mare câștig. Dacă dau timpul înapoi, în agenda mea am găsit poze din acest loc, din această zonă, din 2010, cu ministrul Radu Berceanu, care a venit aici la Rădăuți și discutam la fața locului traseul pe unde să meargă șoseaua de centură a Rădăuțiului.

Aceasta a devenit realitate. Chiar dacă în 2012 noi am scos la licitație și s-a câștigat licitația, 6 ani nu s-a lucrat nimic, nu mai vreau să dau vina pe nimeni dar populația știe de ce. Din 2018 s-au început lucrările iar în acest an Guvernul a alocat bani. Săptămâna trecută au fost experți de la Comisia Europeană, pentru că finanțarea se va face din bani europeni  și sunt foarte bucuros că până la sfârșitul anului, Rădăuțiul va avea o nouă perspectivă de dezvoltare”, a declarat președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *