Gheorghe Flutur la Vatra Dornei, pe șantierul de reabilitare a drumurilor de intrare în oraș: Vatra Dornei începe să arate din nou ca stațiune turistică

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe fluture a vizitat șantierele de reabilitare a zonelor din DN 17 de la intrarea și ieșire din municipiul Vatra Dornei, prilej cu care a făcut o scurtă trecere în revistă a lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii de la Dorna, lăudându-l pentru hărnicie pe primarul municipiului, liberalul Ilie Boncheș.

”Dacă multă lume care trecea prin Vatra Dornei avea un of la un moment dat referitor la calitatea drumului național la intrările în oraș dinspre Suceava și dinspre Bistrița, vreau să îl felicit acum pe domnul primar Ilie Boncheș pentru că în sfârșit s-a rezolvat problema și se realizează asfaltarea în mod civilizat a acestor zone. A durat ceva timp, pentru că a fost un proiect european pe Agenția de Dezvoltare Nord Est.

Primarul Boncheș, un primar foarte harnic,a asfaltat numai în ultima perioadă peste 15 kilometri de drumuri. 7 kilometri reprezintă intrări și ieșiri  din municipiul Vatra Dornei. Și spre Dorna Candreni și aici, spre Iacobeni, suntem la primul strat de binder. Urmează al doilea.

 M-am întâlnit cu primarul Boncheș anul trecut, când a asfaltat tot printr-un program european varianta ocolitoare a municipiului,  pe Valea Bistriței. Sunt foarte bucuros că Vatra Dornei începe să arate din nou ca stațiune turistică. Ilie Boncheș este un primar invidiat în județul Suceava și în zona Moldovei pentru că a accesat multe proiecte europene, peste 15. S-a ținut de capul meu dar și eu m-am ținut de capul lui.

Avem glod pe papuci pentru că venim de la șantierul unde se lucrează la conducta de gaze naturale care vine spre Vatra Dornei. Deja într-o lună s-au făcut trei kilometri din toți cei 26. Se lucrează.

S-a dat ordonanța de urgență de trecere a centurii ocolitoare Vatra Dornei pentru a fi gestionată de Primărie pe bani europeni. Este o investiție de peste 100 de milioane de euro, de la podul care se va construi peste Bistrița la Argestru până la Podul Alunului. Și atunci traficul greu va putea ocoli Vatra Dornei și pe această variantă spre Ardeal.

Săptămâna trecută, Guvernul nostru a alocat 2,5 milioane lei pentru Vatra Dornei, pentru acea datorie la Utilități și Mediu, marca PSD. Din fericire, nu mai trebuie să plătească Primăria Dorna acești bani, vor veni de la Guvern. Cu acești bani trebuie se va face dezvoltare în municipiu”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *