Gheorghe Flutur: ”Lopata lui Flutur și metrul de autostradă l-au adus pe Cuc la Suceava”

Un răspuns imediat la declarațiile făcute cu prilejul vizitei de lucru a nou revenitului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc,  a venit din partea președintelui Consiliului Județean Suceava, liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, care a transmis că ”Lopata lui Flutur și metrul de autostradă l-au adus pe Cuc la Suceava”. Flutur a spus că cele două demersuri, ale sale cu lopata pe șantier și ale omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel care în mod simbolic, pe un tăpșan a construit ”un metru de autostradă”. ”sunt gesturi de disperare ale noastre că suntem uitați de București în ceea ce privește infrastructura de drumuri.”

Gheorghe Fluture a mai spus că ” domnul ministru Cuc a fost în doi ani de zile de trei ori ministru. I-am făcut mai multe intervenții pentru alocarea de bani pentru drumul expres Suceava-București și să deschidă finanțarea pe autostrada care leagă Moldova de Ardeal. Voi fi extrem de incomod în continuare ca reprezentant ales al județului Suceava, al sucevenilor până când voi vedea că și Suceava contează la București din punct de vedere al investițiilor în drumuri.
Insist foarte tare să deschidă cursa de tren Suceava-Cernăuți ca o obligație morală între cele două capitale ale Bucovinei și de recunoaștere a realităților istorice”.

Deși aceste probleme au fost ridicate în discuția cu presa de pe șantierul șoselei de centură a Sucevei, ministrul Răzvan Cuc nu a oferit nici termene și nici garanții că aceste investiții în infrastructura rutieră și feroviară din județul Suceava, vor prinde contur în viitorul apropiat.

Please follow and like us:

3 comentarii la „Gheorghe Flutur: ”Lopata lui Flutur și metrul de autostradă l-au adus pe Cuc la Suceava”

 • 8 martie 2019 la 18:31
  Permalink

  Este extrem de îndoielnic că lopata lui Flutur și metrul de asfalt turnat de un june papagal vor face in Romania și,mai ales,în Moldova, autostrăzi,șosele de centură,alte visuri de aur,din mai multe motive:
  – înainte de orice,dacă era de făcut autostrăzi,domnul Flutur trebuia să se întrețină cordial cu comilitonii săi din guvernul Boc,la timpul potrivit,când era și dumnealui ministru și omora de zor găini care nu avuseseu parte de un proces echitabil… Că ar fi arborat și atunci o loptă ,ca mascotă,ceva care să semene a lopată și nu instrumentul de rânit la vite cu care pozează domnul Flutur,asta este altă poveste..
  – la vremea aceea,vorba unor scripturi laice,domnul Flutur se poza de zor pe aceleași șantiere însă în decorațiuni mai fastuoase,cu buchete de pupincuriști,inclusiv din presă,cu ciorchine de microfoane ,cu casca pe cap și fruntea încrețită a cugetare la destinul măreț al unei Bukowine butaforice, care nu are nici acum nicideunele și stă în coada clasamentelor,frumușel,după sau la un milimetru de Vaslui și Botoșani și,cu voia dumneavoastră,hăt îndărăptul hulitului Teleorman, care îi mănâncă pe unii la limbă precum în *ur,toată ziua-bună ziua nu mai pot de flash-uri că precum că ce greșeli a mai făcut Viorica..
  – că dacă talentele histrionice ale domnului Flutur ar fi avut vreun efect recognoscibil în detalii de teren,cum ar fi vreun metru de șosea sau de autostradă sau de fosă ecologică sau de orice altceva înafară de propaganda sa zemoasă care aduce în mod ciudat cu ceva ce se cheamă levigat,atuncea,da,ieșirile dumnealui în decor ,la lopată,ca și ieșirile la măturoi ale unui anume Ion,ar merita repetate și chiar semnalate. Măcar alde Ion of Prelipca pare făcut să lucreze la instrumentul său favorit,măturoiul,zici că-i de-acolo,șef de echipă cu bască și ciubote,are și pufoaică… Acuma nu că domnul Flutur ar apărea drept cine știe ce intelectual rătăcit în menadrele lutului de pe centură,însă orișicât…
  – în drept promisiunea faptei altuia nu are nici o valoare,ceea ce,înainte de afi din logica juridică,este din logica comună… Năravuri vechi,de pedelist forjat de un anume kior,ctitorul statului mafiot din România,al statelor paralele dar și intersectate,care nu ezita să te mintă privindu-te în ochi și să plângă când e de râs precum și viceversa… Că dacă șoselele,autostrăzile,podurile,aeroporturile,pârtiile de schi,toate alea, nu sunt de resortul tău,nu le poți face tu,nici echipa ta,nici consiliul tău județean,atunci de ce promiți? Ca să te expui în toată măreția ta scrofuloasă ori de căte ori începe să miroase a alegeri,să mai prostești pe cine ai prostit precum și încă pe câțiva în plus,cum ai mai făcut de fiecare dată?
  – că înainte de a te ceva grija de planurile mărețe de autostrăzi,chestii mărețe,în general,tre’ să prezinți un bilanț nu al propagandei pe centură ci al faptelor,care v-au dus pre dvs.&Balan&ciracii,domnule Flutur,la scăderea PIB-ului României cu cca 10%,ceea ce este catastrofal,la un împrumut extern (nu la datoria publică, care este altă chestie pe care specialiștii dvs. o rumegă ca pe o gumă de mestecat reșapată!) de 20 miliarde de dolari al cărui scop,a cărei utilitate ,numai Basescu și dvs. le știți. La scară mai mică,înainte de „think big”,only big,nu ar strica să vă îndreptați atenția specializată precum și lopata care vă ține loc de condei înspre scopuri mai terestre,mai accesibile,care vă intră în competență:ingrijirea străzilor din municipiu,nu numai ale celor din fața „palatului” administrativ,strângerea gunoaielor din perimetrul Curții Domnești cu o frecvență mai mare de ciclul electoral,adecă o dată la 4(patru) ani…
  – că,în general,dacă începeți ceva ,ar fi bine să și terminați! Soluția nu este să vă lamentați nici pe la porțile adversarilor politici, costumat în malancă, însă nici pe la Kiew sau pe la alți megieși,făcând planuri din cuțite și pahară,de la Marea Baltică la Marea Neagră,perechi de trenuri la Cernivți și retur,unde n-ați reușit să mișcați un pai nici cu Boc nici cu pesediștii,ceea ce ridică un semn de întrebare și mai mașcat cu privire la vreun alt talent inafară de cel histrionic, pe care l-ați poseda,cu lopată sau fără…
  – cât despre junele Mandachi,scăpat din constrângerile pietății filiale materne,scăpat la bani ca vaca la trifoi,el poate să construiască autostrăzi cu metrul cât încape… Pe acestea vom circula în continuare,pe metrul lui Mandachi,indiferent cât de mult i-a impresionat pe unii. Pentru că eu știu despre acest domn Mandachi,fără a-i nega calitatea intențiilor ,că este dumnealui advocat tot așa cum este jurist și domnul Balan,cu școli făcute în dosul ușii de la vilă. Domnul Mandachi care îi învață acuma pe foștii comilitoni ai răposatei sale mame cum să facă autostrăzi nu poate fi credibil,este din aceeași specie cu maisuspomenitul – și-a cumpărat cu bani puțini toate diplomele,poate și pe cea de la grădiniță…
  In fine,dacă ar fi avut de protestat față de lipsa autostrăzilor,trebuia să o fi făcut atunci cînd a fost adoptat masterplanul la transporturi,document binecuvântat apoi bătut în cuie mai întâi pe vremea bicisnicului Boc apoi in ministeriatul lui Ioan Rus,de la Cluj.. Docoment în care UE atâta ne-a dat voie să facem,că așa știu ei că e bine:nește ulițe prin Moldova și câțiva metri,cu întreruperi și zig-zaguri,de autostradă în Transilvania,să avem de model… Autostrada lu’ Bechtel nu era bună,era suspect de eftină,americană și năstăsească,nu mai bine circulăm noi pe metrul de autostradă mimat de un impostor parvenit? Nu mentorul dvs.,ctitorul regimului,a fost acela care spuseseu că în România nu este nevoie de autostrăzi? Când v-ați străluminat a lopată și a autostradă cu metrul?
  Iar domnului Flutur i-au mai dat voie,de la UE,special,să mai facă și anumite chestii demonstrative,acte și fapte de cultură,cu ce și la ce are,adecă niscaiva festivaluri neopășuniste ,ca să asta,cum ar zice duiosul Ponta. Prin șanțul Cetății de Scaun,ceva festivaluri bulendriste asezonate cu micțiuni și umori,să se bucure poporul, să nu observe că nu are autostrăzi până când nu dă semnalul domnul Ghiță,cu lopata,ezact cât trebuie,mă-nțelegi,până dupe alegeri,apoi capul la fund și mai vorbim!

  Răspunde
 • 8 martie 2019 la 19:03
  Permalink

  N-am incotro, trebe să accept că în țara asta, în continuare, spun pe șleau și corect ceea ce e de spus numai cititorii în stele, câți și pe unde-or mai fi ei! Asta este!

  Răspunde
 • 10 martie 2019 la 10:35
  Permalink

  P.S.
  …dar și poza este foarte inspirat aleasă – pare a fi imaginea unui jaf în executare,o dare cu jula&lopata la balast,Flutur zice către colegul său,deghizat in drumar : hai,mai repede ,bă,că acușica dau ăștia peste noi și ne umplem și de ciumă!”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *