Mopan Suceava
Actualitate

Gheorghe Flutur: Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, și anul acesta, în noaptea de Înviere, credincioșilor ortodocși suceveni și turiștilor. Evenimente speciale în programul Paștele în Bucovina, ediția 2024

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat, în această după amiază, că și în anul acesta credincioșii ortodocși din județul Suceava și turișitii aflați în zonă vor primi, în noaptea de Înviere, Lumina Sfântă adusă de la Mormântul Sfânt din Ierusalim. Gheorghe Flutur a menționat și mulțumit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru sprijinul acordat, în fiecare an, în demersul făcut de instituția pe care o conduce, împreună cu Aeroportul „Ștefan cel Mare”, în organizarea transportului delegației care aduce Lumina Sfântă la Suceava.

Gheorghe Flutur, a prezentat, în cadrul declarației din această după amiază, și un rezumat al principalelor evenimentelor organizate în cadrul programului PAȘTELE ÎN BUCOVINA, ajuns la a 15-a ediție, program inițiat de Consiliul Județean Suceava, care a făcut ca Bucovina să fie mai cunoscută.

Dacă în anii precedenți evenimentele se desfășurau la Muzeul Satului Bucovinean, anul acesta, pentru a putea participa cât mai multă lume, esplanada centrală a Casei de Cultură din Suceava  este locul ales pentru evenimente deosebite:

  • Evenimente specifice de Florii
  • Concerte de pricesne și cântări religioase

În ZIUA DE PAȘTE:

  • Clopotele Bucovinei și Festivalul cântecelor de toacă, la ora 13
  • Concurs de ciocnit ouă
  • Concurs de bătut toaca
  • Vizionarea pe ecrane a filmului Clopotele Bucovinei, cu înregistrări de la 15 mănăstiri din județul Suceava

Pentru toate aceste frumoase acțiuni, pe Casa de Cultură va fi amplasat un mash uriaș care să te transpună în atmosfera Paștelui, pe esplanade va fi instalată o scenă, un clopot, ecrane și alte elemente care să asigure calitatea evenimentelor și starea de bine pentru sucevenii și turiștii participanți.

Președintele Flutur i-a invitat pe suceveni și turiști să fie prezenți în număr cât mai mare la evenimentele care vor fi organizate în cadrul programului „Paștele în Bucovina”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *