Gheorghe Flutur, mulțumiri alegătorilor și proiecte pentru noul mandat de președinte al Consiliului Județean. Vicepreședinți ai CJ vor fi liberalii Niculai Barbă și Cristi Crețu

Gheorghe Flutur a mulțumit astăzi alegătorilor din județul Suceava care i-au acordat încrederea pentru  un nou mandat în fruntea Consiliului Județean, prezentând și o listă scurtă de proiecte imediate. De asemenea, Gheorghe Flutur a reiterat intenția de a-i propune pe Niculai Barbă și Cristi Crețu pentru funcția de vicepreședinți ai Consiliului Județean, în condițiile în care Partidul național Liberal are majoritate în Consiliul Județean:

”Mulțumesc sucevenilor care au fost la vot. Mulțumesc celor care au votat Partidul Național Liberal în mod deosebit și care m-au votat pe mine. Mă bucur că prezența la vot a fost aproape de media națională, chiar dacă aceste alegeri s-au desfășurat sub semnul îngrijorărilor privind pandemia privind țara noastră și lumea întreagă trece. O prezență de 46% în județul Suceava este impresionabilă.  Mulțumesc  populației județului Suceava și presei, care și-a desfășurat activitatea în condiții atipice și destul de grele, cu multe restricții”, a declarat Gheorghe Flutur  în conferința de presă de astăzi.

El  s-a declarat mulțumit de faptul că  în campania electorală și în preajma alegerilor nu au escaladat focarele de coronavirus, așa cum unii pesimiști politici excesivi se așteptau. ”Dar și echipele partidelor politice, eu vorbesc în primul rând de PNL dar cred că toate au încercat și s-a reușit respectarea acestor reguli, privind gestionarea pandemiei”, a apreciat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur: ”Avem administrație liberală la Suceava, cu o majoritate pe care o facem noi singuri. Cu amendamentul să nu ne-o luăm în cap”

”Partidul Național Liberal filiala Suceava este câștigător în aceste alegeri. Cifrele arată acest lucru.

În primul rând, avem administrație liberală la nivelul județului Suceava, cu o majoritate pe care o facem din nou singuri. Acum 4 ani o făceam tot singuri și în primul meu mandat, la fel. Mulțumesc sucevenilor pentru că în cele două mandate pe care le-am încheiat și în cel pe care îl încep, au avut majoritate singuri, Partidul Național Liberal. Asta înseamnă încredere substanțială din partea sucevenilor la administrația liberală și citesc ți o notă bună la ceea ce am făcut până acum. Cu amendamentul să nu ne-o luăm în cap.

Dacă ne gândim la rezultatul din județ, PNL câștigă 53 de primari liberali și 2 primari independenți susținuți de PNL la Gura Humorului și la Frătăuții Vechi cumulează peste 60% din populația județului Suceava. Asta înseamnă așteptări foarte mari de la administrația județeană și locală.

600 de consilieri locali reprezintă zestrea pe care PNL a câștigat-o în aceste alegeri.  

Majoritatea ne conferă să avem , PNL, doi vicepreședinți la conducerea Consiliului Județean. Rămân consecvent pe propunerile Cristi Crețu și Nicolae Barbă,  ca vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava.

Așteptăm ca, cât de repede, să se constituie Consiliul Județean Suceava fiindcă avem foarte multă treabă. Același lucru îl așteptăm și la nivelul primăriilor.

În ceea ce privește alianțele, noi la nivel județean nu discutăm acest lucru. La nivel local deschidere ar trebui să fie cu toate celelalte forțe, funcție de strategia pe care primarul a gândit-o, mai puțin cu PSD-ul”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Priorități ale lui Gheorghe Flutur: modernizarea județului Suceava, atragerea câtor mai multor fonduri pentru județ

Președintele liberal reales al Consiliului Județean Suceava, care va avea și majoritatea în deliberativul județean a explicat că pe el și pe echipa lui îi  interesează modernizarea județului Suceava, atragerea câtor mai multor fonduri, să se țină de cuvânt la ceea ce au promis în campania electorală.

”A fost o campanie civilizată în general, cu mici accente care au sărit din limita fair-play- ului politic dar pe care le-am ignorat, considerându-le mici incidente de campanie. Chiar dacă unii și-au ales ca temă problema pandemiei,  nota a dat-o până la urmă sucevenii prin vot, care au înțeles cel mai bine adevărul, ce s-a întâmplat în județul Suceava. Înțelepciunea electoratului a dat un semnal extrem de clar pentru întreaga clasă politică, legat de temele așteptate și proiectele pentru județul Suceava care trebuie înfăptuite în perioada care urmează.

Suntem încărcați cu multe așteptări din partea populației. Astăzi am o primă întâlnire cu consilierii județeni și cu primarii aleși pentru a discuta pașii următori și acțiunile urgente de sezon:

Intrarea în normalitate a județului Suceava în ceea ce privește pandemia și gestionarea problemei;

Proiecte cu termen în ceea ce privește aducțiunea de gaz metan. Este o bătălie între localități, cine depune proiecte și vrem să îi ajutăm pe toți primarii să grăbească depunerea acestora.

La Spitalul Județean Suceava am dat astăzi ordinul de începere a lucrărilor pentru liftul în valoare de 5,2 milioane de lei, și platforma pentru elicopter, care   vor fi construite pentru situațiile de urgență. Este o lucrare făcută din banii Consiliului Județean Suceava. Dorim să fie racordat Spitalul Județean Suceava la sistemul SMURD cu aterizări de elicoptere pe plafonul superior.

Sunt multe alte priorități, abia aștept să începem noul mandat dar până atunci vom sta de vorbă cu furnizorii de utilități  legat de pregătirea pentru iarnă a populației județului Suceava, fie că vorbim de drumuri, combustibil ori situația din școli, ceea ce depinde de noi”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.