Gheorghe Flutur nemulțumit de felul în care lucrează unii constructori pe axa rutieră Suceava – Iași. Întâlnire de lucru de urgență

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a convocat la sediul CJ Suceava o întâlnire de lucru cu constructorii drumului de pe axa Suceava-Iași, atât cei de pe tronsonul Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca, cât și Suceava-Moara-Stroiești-Dărmănești.

Au fost de față la discuții, primarii din localitățile străbătute de acest drum, firma de consultanță și liderul de proiect.

Președintele Flutur s-a declarat nemulțumit că unele firme din asociere în zona Liteni, dar și în zona Todirești nu lucrează în ritmul corespunzător și nici nu acoperă șanțurile făcute pe marginea drumului, în unele zone șanțurile fiind deja pline cu apă.

”Am cerut liderului asocierii ca să efectueze permanent monitorizarea execuției lucrărilor cu luarea măsurilor de siguranță rutieră.

Le-am sugerat ca pe parcursul lucrării imediat ce se efectuează săpătura să se acționeze rapid pentru umplerea cu material concasat conform procedurilor.

Lucrurile trebuie concentrate pentru că sunt mulți localnici care aduc recolta din câmp, iar tot acum a scăzut vizibilitatea. CJ Suceava este la zi cu plățile pentru lucrările efectuate. Am solicitat ca firmele constructoare sa lucreze de așa maniera încât sa reducă la maxim disconfortul creat populației”, a precizat Flutur..

Gheorghe Flutur a cerut și primarilor să supravegheze lucrările și, de fiecare dată când constată existența unor probleme, să le semnaleze conducerii CJ Suceava cu atât mai mult cu cât lucrările vor începe și în intravilanul localităților.

”Acesta este un proiect european în valoare de 47 de milioane de euro și o contribuție semnificativă a CJ Suceava, de circa 18 milioane de euro.

Va fi cea mai importantă arteră care leagă Suceava de Iași și care va fi foarte utilă locuitorilor întregului județ.

Am propus întâlniri săptămânale de lucru pentru a accelera lucrările în această perioadă cât vremea mai permite.

Vom continua lucrările și la Panaci-Bilbor, mai e de aplicat stratul de uzură în Pasul Puzdra, mai sunt lucrări de modernizare în desfășurare, Siret-Mușenița, la Slatina, Hârtop, Vulturești, spre Rarău prin Izvorul Alb, Pleșa-Solonețul Nou și vom încerca să profităm la maximum de temperaturi care permit efectuarea de lucrări”, a transmis Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *