Mopan Suceava
Administratie

Gheorghe Flutur: Până la sfârșitul acestui an orașul Vatra Dornei se va schimba la față

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că municipiul Vatra Dornei prinde contur de perlă turistică montană, iar implicarea Consiliului Județean Suceava, de sprijinire a primăriei Vatra Dornei dă roade.

El a arătat că în acest moment Cazinoul Băilor, modernizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților printr-un proiect european, este aproape finalizat subliind că ”CJ Suceava a fost în acești ani aproape de acest proiect, de la promovarea lui, până la finalizare și astăzi putem spune că această perla a Bucovinei, cazinoul, este salvată.”

El a mai adăugat că în Vatra Dornei străzile și trotuarele din jurul cazinoului sunt pavate cu piatră specială. De asemenea, a fost finalizat podul peste râul Dorna, iar în albia râului se betonează un canal în amonte și în aval de pod, care va da un aspect liniștit, odihnitor, apei râului, în inima stațiunii turistice. De asemenea, strada care leagă Primăria de Cazino, strada Luceafărului, este deja pavată cu piatră cubică aproape pe jumătate. Aici au avut loc ample lucrări subterane de schimbare a conductelor de apă, canalizare, aducerea gazului metan precum și îngroparea cablurilor în canale tehnice.

Bulevardul principal din fața primăriei, bulevardul Mihai Eminescu, prinde și el contur. Trotuarele sunt terminate, primul strat se asfalt este turnat, se lucrează la ridicarea capacelor de canalizare și imediat va fi turnat și cel de al doilea strat de asfalt.

”Implicarea noastră, a CJ Suceava, și implicarea primăriei au fost permanente de la aprovizionarea cu piatră pentru trotuar până la pregătirea iluminatului stradal. Am cuvinte de apreciere față de constructorii care au lucrat până seara târziu, inclusiv sâmbătă.

Din cei 30 km de conducte de gaz metan, doar un km de conductă mai este de îngropat. Testul rețelei este finalizat, iar constructorul garantează că până în decembrie vor putea da drumul la gaz în municipiul Vatra Dornei.

Sunt convins că până la sfârșitul acestui an orașul Vatra Dornei se va schimba la față. În ultimul timp orașul a fost un adevărat șantier, lucru care a creat disconfort pentru populație, care însă va începe acum să aibă parte și de beneficii.

Cuvinte de apreciere am și pentru Primăria Dorna. Echipa primarului, împreună cu viceprimarul, au fost neobosiți pe toate șantierele din oraș. Acesta este doar un exemplu a legăturii strânse dintre CJ Suceava și primării, unde gândirea de echipă, pe care o încurajăm cu fiecare dintre localitățile județului Suceava, a început deja să dea roade” a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *