Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Gheorghe Flutur: „Pentru mine este o datorie împlinită. În sfârșit, Bucovina va avea autostradă!”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că în cursul acestei zile la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a avut loc ședința Consiliului Tehnico-Economic (CTE), care a aprobat Studiul de Fezabilitate (SF) pentru Autostrada A7 – tronsonul Pașcani – Suceava. Următorii pași pentru aprobarea SF-ului sunt aprobarea în comisia interministerială și promovarea celor două Hotărâri de Guvern, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și hotărârea de guvern privind exproprierile.

”Așa cum ne-a asigurat și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după aceste etape se va lansa licitația pentru proiectul tehnic și execuție, lucrul care va avea loc anul acesta. CJ Suceava și eu personal ne-am implicat din primul moment, atunci când, la Siret, s-a semnat certificatul de urbanism în prezenta directorului general CNAIR, Mariana Ioniță.

În județul Suceava drumul intră pe la Dolhasca, continuă pe la Liteni, Udești, Fântânele, Verești, Dumbrăveni, ajungând la nodul rutier din apropierea aeroportului Suceava. Proiectul presupune continuarea până la Siret, urmând ca porțiunea de la Suceava până la nodul rutier de la Grănicești să fie la profil de autostradă, iar cea de la Grănicești la Siret să fie drum expres. Menționăm că și pentru această porțiune exproprierile se vor face la regim de autostradă, urmând ca în perioada următoare, dacă analizele de trafic vor demonstra necesitatea trecerii la regim de autostradă, terenul sa fie pregătit, urmând doar să fie realizată construcția suplimentară.

După cum am mai afirmat, pentru mine este o datorie împlinită. În sfârșit, Bucovina va avea autostradă!” a declarat Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other