Mopan Suceava
AdministratiePolitica

Gheorghe Flutur: Proiectul HG privind indicatorii tehnico-economici ai tronsonului de autostradă A7 Pașcani – Suceava, în dezbatere publică. Investiție de 1,5 miliarde de euro

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că demersurile făcute în ultimele zile la Guvern au prins contur în sensul că s-a afișat în transparență decizională Proiectul Hotărârii de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți tronsonului de autostradă Pașcani – Suceava.

”În temeiul art. 7 aliniatul 1 din Legea 52/2023 privind transparența decizională în administrația publică republicată, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii aduce la cunoștința publicului textul pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ,,Autostrada Pașcani – Suceava’’ judeţele Iași, Botoșani și Suceava.

După aprobarea acestei hotărâri de guvern se va scoate la licitație proiectarea și execuția acestui tronson de 62 km în regim de autostradă, împărțit în două loturi, lotul I având 33 km, lotul II având de 29 km. Pe traseu vor fi construite 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 centre de întreținere și coordonare, 5 noduri rutiere, din care 4 pe teritoriul județului Suceava.

Valoarea investiției se ridică la 1.5 miliarde de euro” a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *