Gheorghe Flutur: Revenire la situația dinaintea pandemiei pentru 70% din activitatea Spitalului Județean, reluarea activității în secții cu specializări medicale unice în județ

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a detaliat în această după-amiază modul în care Spitalul Județean de urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va reveni la statutul pe care l-a avut înainte de declanșarea pandemiei coronavirus.

El a arătat că încă de vineri a  cerut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)  Suceava să analizeze posibilitatea revenirii activităților medicale anterioare pandemiei, la Spitalul Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Ieri și astăzi au avut loc două întâlniri ale CJSU, precum și o ședință tehnică la care a participat și coordonatorul pentru gestionarea COVID al Regiunii Nord-Est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Județean Suceava și reprezentanți DSP Suceava.

Având în vedere argumentele privind numărul scăzut de cazuri COVID și trendul îmbucurător al evoluției situației epidemiologice în județ, s-a concluzionat că există premisele de a se organiza  trecerea la activitățile medicale anterioare pandemiei, la Spitalul Nou, convenindu-se următoarele:

– Toate nivelurile până la etajul V, se vor organiza secții non-COVID.

Se va putea reveni astfel la circa 70% din activitatea Spitalului Județean Suceava și  se va putea relua activitatea medicală în secții cu specializări medicale unice în județ. Aici vor funcționa secții cum ar fi neurochirurgie, chirurgie, urologie, obstetrică și ginecologie, ortopedie etc.

–   Etajul VI, va fi zonă tampon, unde vor fi pacienții internați care sunt testați și care apoi, funcție de rezultatul testului, vor fi internați pe secțiile COVID sau non-COVID.

–   La etajul VII va fi terapie intensivă COVID și secții pentru intervenții chirurgicale pentru pacienți COVID.

Va fi asigurată separarea circuitelor funcționale COVID și non-COVID.

Funcție de evoluția bolii în județ va fi posibilă, ulterior, amenajare etajelor superioare ca zone COVID odată cu amenajarea etajului VI ca zonă non COVID

Pavilioanele de la Spitalul Vechi se mențin spații COVID, mai puțin Secția de oncologie, care va fi non-COVID. La Spitalul Vechi este demarată procedura pentru înființarea unui ATI lângă Secția Infecțioase.

”Urmează ca mâine să se realizeze procedura de avizare epidemiologică pentru soluția prezentată.

Având în vedere evoluția la acest moment a situației epidemiologice în județ, acestea sunt soluțiile identificate pentru revenirea, în etape, a activității Spitalului Județean Suceava la activitățile normale, de dinainte de pandemie. Nu a fost cazul să fie luate în calcul alte soluții cum ar fi zonele de izolare pentru pacienții asimptomatici, sau alte unități medicale din județ și salut acest lucru”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *