Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Gheorghe Flutur: S-a finalizat studiul geologic pe tronsonul Pașcani – Suceava – Siret al autostrăzii A7. Speranța este ca licitația de execuție a lucrărilor să fie organizată în toamna acestui an

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că s-a finalizat forajul, adică studiul geologic, pe întregul tronson Pașcani – Suceava al autostrăzii A7, cu o lungime de 60,5 km.

”Vă reamintim că noi, CJ Suceava, ne-am implicat nemijlocit în sprijinirea elaborării studiului de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani – Suceava – Siret al A7. Astăzi (ieri, 28 aprilie 2023, n.r.) s-a finalizat ultimul foraj, pe acest tronson executându-se 12.300 metri liniari de foraj (profiluri de sol). Pe acest tronson analizele de laborator sunt finalizate în proporție de 90%.

Demersurile făcute de Consiliul Județean Suceava pentru continuarea A7 până la Siret au dat roade. Astăzi există finanțare europeană prin Programul Operațional Transporturi (POT). Negru pe alb sunt sume direct aprobate pentru acest tronson. Doar tronsonului Pașcani – Suceava îi este alocată suma de 426 milioane euro”, a declarat Gheorghe Flutur.

Profilul transversal al autostrăzii prevede 2 benzi pe sens, de 3,75 m fiecare, bandă de urgență de 3 m pe fiecare parte și cu separatoare de sens de 3 m lățime. Pe acest traseu vor fi 5 noduri rutiere. Primul este la intersecția A7 cu A8, în localitatea Heci, din județul Iași, apoi la Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Sunt prevăzute două centre de întreținere a autostrăzii, trei perechi de parcări de scurtă durată, 72 de poduri, din care 16 peste 100 metri și un viaduct de 1.050 m în localitatea Gâștești, lângă Pașcani.

Raportul arheologic pentru tronson a fost avizat de Direcția Județeană de Cultură, se lucrează la studiul de impact pentru mediu și cursurile de apă. Se estimează că acestea se vor finaliza la începutul lunii iulie. Cu sprijinul primăriilor, se lucrează la identificarea proprietarilor de teren pentru a fi despăgubiți prin hotărâre de guvern și deja s-au identificat locațiile pentru gropile de pământ de împrumut pentru construirea autostrăzii.

”Avem aceste date pentru că săptămânal ținem legătura cu reprezentanții CNAIR și ai firmei de proiectare, iar acolo unde a fost nevoie ne-am implicat pentru a debloca situația. Sperăm ca, în a doua parte a acestui an, CNAIR să scoată la licitație tronsonul Pașcani – Suceava pentru execuție. Cea mai importantă lucrare de până acum, realizarea forajelor, a fost finalizată astăzi” a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *