Gheorghe Flutur solicitări către vicepremierii Grațiela Gavrilescu și Daniel Suciu pentru aducțiunea de gaz metan la Vatra Dornei

Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur i-a cerut astăzi, la Vatra Dornei,  vicepremierului Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, ca Guvernul să găsească o soluție pentru ca să ajungă gazul metan la Vatra Dornei.

Solicitarea pentru implicare vine și ca urmare a faptului că Guvernul se află în proces cu peste 570 de parohii, iar soluția deblocării ar putea fi emiterea unui Ordin de Ministru, având acordul proprietarilor și al Regiei Naționale a Pădurilor pentru trecerea magistralei de gaz metan.

Gheorghe Flutur a insistat pentru ca Guvernul să înțeleagă importanța pentru zonă a acestei magistrale.

”Vatra Dornei pierde în fiecare an 1,5 milioane Euro pentru un proiect, Utilități şi Mediu, iar gazul metan nici nu este ajuns aici. Creșterea prețului la lemnul de foc este un argument în plus pentru racordarea la gaz metan a zonei Vatra Dornei. Practic, aducțiunea de gaz metan este singura soluție pentru deblocarea zonei din acest punct de vedere” a precizat Flutur.

De asemenea, Gheorghe Flutur a solicitat Ministrului Mediului ca Guvernul să aloce, prin Fondul de Mediu, banii necesari închiderii celor 5 depozite temporare din județul Suceava, pe care tot Guvernul PSD le-a autorizat.

În cadrul întâlnirii de la Vatra Dornei, președintele CJ Gheorghe Flutur a discutat astăzi și cu vicepremierul Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, căruia i-a solicitat sa găsească cât mai repede soluții la câteva probleme grave cu care se confrunta administrațiile locale din județ.

Unul dintre subiectele abordate a fost blocajul dintre primării și firmele de construcții, blocaj apărut pentru că Guvernul nu a clarificat situațiile apărute ca urmare a creșterii salariului minim în construcții și a creșterii preturilor la materialele de construcții, la bitum în special, unde corecțiile stabilite de Guvern sunt de 0,7 % în condițiile în care, pentru perioada stabilită, prețurile s-au dublat. ”Constructorii spun că, în aceste condiții, nu vor putea intra la lucrări, și ar fi păcat, mai ales că de acum vremea s-a încălzit” a transmis Flutur.

O altă temă abordată a reprezentat-o aducțiunea de gaz in localitățile județului Suceava.

”Am cerut vicepremierului Suciu să găsească soluții pentru aducțiunea de gaz in localitățile județului, în special în cele 40 de localități unde există deja magistrală. I-am explicat că lemnul de foc s-a scumpit, aproape la dublu, așa că Guvernul ar face bine să aloce fonduri pentru racordare la magistralele de gaz metan. Din păcate vicepremierul spune că nu se vor putea aloca fonduri prin PNDL”  a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *