Gheorghe Flutur: Șoseaua de centură a Rădăuțiului ar putea fi dată în circulație până la sfârșitul anului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a vizitat astăzi șantierul șoselei de centură a municipiului Rădăuți, investiție care se prefigurează a fi terminată până la finalul acestui an.

”Suntem  la 91% stadiu de executare acum, la final de lună octombrie. Dacă vremea permite, constructorul spune că undeva în prima parte a lunii decembrie șoseaua se va putea da în circulație, ar putea fi finalizată lucrarea. S-a dat o hotărâre de guvern pentru exproprierea unor terenuri, pentru relocarea unor conducte de gaze naturale în această zonă. Centura are 16,7 kilometri. Valoarea lucrării este de peste 21 milioane de euro. Se lucrează acum la sensurile giratorii, suntem pe breteaua care face legătura cu drumul spre Gălănești – Putna. Pe traseul șoselei ocolitoare sunt șapte sensuri giratorii unde se lucrează iar lucrările sunt în fază foarte avansată. Peste 14 kilometri de covor asfaltic este turnat. Așa cum văd ritmul în care se lucrează, cu foarte multe utilaje concentrate, eu cred că se poate finaliza până la sfârșitul anului această centură, foarte necesară pentru municipiul Rădăuți. ”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că astăzi a  participat la depunerea jurământului noului primar al Rădăuțiului, Bogdan Loghin, și de acolo a venit direct pe șoseaua de centură.

”L-am rugat pe domnul primar să facă o analiză privind semnalizările de trafic a tuturor străzilor  care se întâlnesc cu centura ocolitoare a municipiului Rădăuți. Pentru că cei care construiesc centura au început marcajele, este foarte important să existe marcaje și pe străzile din Rădăuți, pentru fluidizarea traficului. Pentru că rădăuțeanul așteaptă scoaterea de urgență a traficului greu din oraș, pentru ca centrul Rădăuțiului să fie lăsat să respire.   Acest lucru se va realiza în perioada următoare,  dar va trebui o implicare foarte mare și a autorităților locale, în primul rând a celei de la Rădăuți dar a celor din localitățile satelit. Pentru că cele șapte sensuri giratorii fac legăturile cu comune precum Dornești, Marginea, Volovăț, Horodnicu de Sus.”a mai arătat președintele Consiliului Județean Suceava.  

El a reamitit că bazele acestui proiect s-au pus încă din anii 2011 – 2012, când a fost licitată construirea acestei șosele de centură. A fost o pauză între 2012 și 2018 când nu s-a finanțat lucrarea. Lucrările au  fost reluate în 2018. ”În acest an au fost alocate sume foarte importante pentru finalizarea acestei lucrări care va fi un câștig uriaș pentru întreaga zonă a Rădăuțiului, care înseamnă dezvoltare economică”, a concluzionat Gheorghe Flutur.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *