Gheorghe Flutur: ”Stațiunile turistice de interes național din Bucovina s-au unit prin votul unanim al consilierilor locali din cele două municipii, Vatra Dornei , Câmpulung Moldovenesc și orașul Gura Humorului”

După ședința comună de la Vatra Dornei, cu reprezentații consiliilor locale invitați să participe la ședința care a pus bazele înființării Asociației stațiunilor de interes național din județul Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că ” în ajunul Zilei Unirii, stațiunile turistice de interes național din Bucovina s-au unit prin votul unanim al consilierilor locali din cele două municipii, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, și orașul Gura Humorului și au împuternicit primarii să facă proiectul de Statut și parteneriatul cu Consiliul Județean Suceava pe acest proiect de Organism Management al Destinației conform OUG 15/2017. Dorința noastră e să unim toate forțele sub un concept integrat de dezvoltare inteligentă a turismului în Bucovina”.

Gheorghe Flutur a mai spus că ”suntem deschiși și către celelalte localități turistice din județul Suceava care doresc să intre în această structură. Dorim să promovăm sub un brand unitar al Bucovinei să vindem pachete turistice integrate, în toate cele trei stațiuni. Acest organism va atrage mediul privat, agenți economici, operatori în turism. Va avea o structură de conducere, un statut, un regulament și va avea personalitate juridică. Dorim să promovăm curse, atât pe calea ferată cât și auto, între stațiuni, iar biletele de călătorie să fie comune pentru întreaga zonă. Cele trei stațiuni vor fi văzute ca un întreg și ne propunem să punem în valoare toate formele de turism din zonă care pot deveni complementare pentru cele trei stațiuni. Ne leagă domeniul schiabil – județul Suceava are peste 16 km de pârtii de schi,  ne leagă parcurile și rezervațiile naturale, ne leagă monumentele UNESCO, ne leagă satele tradiționale bucovinene, gastronomia, mozaicul multietnic și multicultural și pe distanță de 50 de kilometri poți beneficia de aproape toate formele de turism.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *