Administratie

Gheorghe Flutur: studiile de fezabilitate pentru cele două tronsoane din județ din autostrada A7 sunt finalizate. Ministerul Transportului și Infrastructurii trebuie să facă licitația lucrărilor de execuție

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut ieri discuții cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a transmis că Ministerul Mediului, prin Agenția Națională de Protecție a Mediului, conform adresei 5023/03.11.2023 a fost înștiințată că s-a finalizat documentația pentru Avizul de Mediu pentru proiectul Autostrăzii A7 Pașcani – Suceava propus a fi amplasat în județele Iași, Botoșani și Suceava, conform Legii 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului.

Începând de mâine, 8 noiembrie, se va afișa la primării atât la avizier cât și pe pagina de internet, precum și în presă Anunțul public privind decizia de emitere a acordului de mediu pentru o perioadă de 10 zile.

”Acest lucru înseamnă ca în perioada următoare Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transportului și Infrastructurii să aprobe indicatorii tehnico- economici pentru scoaterea la licitație a lucrărilor la tronsonul de autostradă Pașcani – Suceava.

O altă veste bună este că în datele de 21 și 22 noiembrie va avea loc dezbaterea publică în vederea obținerii acordului de mediu și pentru tronsonul Suceava – Siret.

Finalul acestui an ne găsește cu studiile de fezabilitate pentru cele două tronsoane de autostradă finalizate. De aici încolo, Guvernul și Ministerul Transportului și Infrastructurii trebuie să facă procedurile în vederea licitării lucrărilor de execuție.

Vreau să mulțumesc proiectanților, consultanților implicați în acest proiect și totodată reprezentanților C.N.A.I.R. și colaboratorilor din Consiliul Județean Suceava care, în mod nemijlocit, au lucrat la acest proiect”, a spus președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *