Gheorghe Flutur: „Vom continua promovarea brandului Bucovina. Vor fi scheme de ajutor de stat pentru angajatorii din turism, pentru menținerea personalului angajat și în extra-sezon, precum și pentru acoperirea cheltuielilor de calificare ale acestora”
Prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, coordonator al programului de guvernare a liberalilor, prezintă pe scurt câteva dintre liniile de forță în domeniul turismului și în special pentru județul Suceava pentru următorii ani.
”În primul rând, singura structură funcțională în țară pe turism este Organizația de Management a Destinației Bucovina, prima din cele 8 aprobate prin lege. Dorim aderarea tuturor stațiunilor din județul Suceava la acest organism și crearea de pachete turistice pentru viitorii beneficiari. Mai exact, un pachet de 10 zile poate include 2-3 zile de turism religios, turism montan, turism balnear și agroturism.
Se dorește introducerea trenului turistic, care să lege Suceava de marile aglomerări urbane – Iași, Cluj, București.
Va continua promovarea brandului Bucovina și scoaterea în evidență a particularităților precum natura, tradițiile, autenticul, credința, multiculturalitatea”, a transmis Flutur.
Gheorghe Flutur a mai transmis că PNL are câteva linii de forță în domeniul turismului: „În primul rând, vor fi scheme de ajutor de stat pentru angajatorii din turism, pentru menținerea personalului angajat și în extra-sezon, precum și pentru acoperirea cheltuielilor de calificare ale acestora. Se va înființa un program național de calificare și perfecționare a managerilor din turism. Va fi stimulată folosirea brandurilor locale tradiționale. Turiștii vor fi încurajați să participe la evenimentele și viața localnicilor. Vor fi calendare de evenimente pentru turiști și conectarea acestora la sărbători religioase, drumeții, pelerinaje, târguri. Se va oferi turiștilor posibilitatea de a procura, procesa și împacheta produse locale, pe care să le ia acasă”.
De asemenea Flutur a precizat că, în turism, calitatea serviciilor va crește prin școala de ospitalitate, care va oferi pregătire completă – de la reînvățarea zâmbetului până la școli pilot adaptate pentru turismul balnear, montan, litoral și urban.
Acesta a precizat că vor exista observatori turistici pentru identificarea tendințelor și exigențelor turiștilor, astfel încât operatorii să se poată adapta.
”Este știut faptul că județul Suceava are o capacitate de primire turistică de peste 20.000 de locuri de cazare. În momentul de față, deține primul loc în regiunea Nord-Est la mai multe capitole, având aproape jumătate din contribuția întregii regiuni pe turism”, a conchis Gheorghe Flutur.
CMF: 11240002