Gheorghe Flutur: vrem ca spitalul vechi să preia tot ce este nevoie pentru ca în spitalul nou să nu mai existe cazuri de COVID decât în situații de urgență

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că a fost identificată și va fi implementată soluția prin care Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va avea propria unitate de terapie intensivă.

”În ședința Consiliului Județean de mâine, alocăm Spitalului Județean Suceava fonduri pentru achiziționarea unei construcții modulare și a unei rampe metalice prin care vom realiza racordarea la Pavilionul Secției de boli infecțioase a unității mobile de terapie intensivă. Este vorba de unitatea mobilă primită de la Crucea Roșie Suceava, achiziționată prin campania inițiată de Ștefan Mandachi”, a precizat președintele Flutur.

Unitatea mobilă de terapie intensivă are o cu o capacitate de 12 paturi, este echipată cu 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcții vitale și 72 de injectomate, dispune de un generator propriu, de rezervă de apă și de grupuri sanitare.

”Astfel, vrem ca spitalul vechi să preia tot ce este nevoie pentru ca în spitalul nou să nu mai existe cazuri de COVID decât în situații de urgență, pentru cazuri de infarcte, accidente rutiere, accidente vasculare cerebrale la persoane infectate cu COVID-19”, a transmis Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *