Ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar și pădurarul contrabandist de țigări din Moldovița, arestați pentru 30 de zile. Aveau pentru vânzare la negru țigări în valoare de 400.000 de lei

La 11.05.2021 s-au continuat cercetările  privind pe Oblesniuc Mihai de 28 ani, pădurar la OS Moldovița și Nistor Mihail-Valentin de 26 ani, ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar, ambii din comuna Moldovița, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări. În urma propunerilor formulate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc  a solicitat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile față de cei doi inculpați.

Cererea a fost admisă de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, iar față de cei doi inculpați, au fost emise mandate de arestare pentru 30 de zile.

Oblesniuc Mihai și Nistor Mihail-Valentin au fost introduși în CRAP al IPJ Suceava.

Precum se știe, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția 14 Poliție Rurală Vama, a efectuat cercetări cu privire la o informație privind depozitarea unor colete cu țigări de contrabandă la o casa din comuna Moldovița. Polițiștii au descins la adresa respectivă unde au identificat și confiscat 32.238 pachete cu țigări, în valoare de peste 400.000 de lei.

S-a constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informațiile obținute s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv un activist de mediu (ginerele cunoscutului activist de mediu din zonă Tiberiu Boșutar) și un pădurar, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări.

Cei doi l-au convins pe tânărul de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție, știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Astfel, la 10.05.2021, cauza în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a fost preluată de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.

Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate, s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale autorilor, care în data de 05.05.2021 au transportat și depozitat la locuința soților Maria și Gheorghe L. din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 pachete cu țigarete, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind  de circa 400.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.