Mopan Suceava
Actualitate

Glandă tiroidă extem de voluminoasă, operată cu succes în premieră la Spitalul Clinic Judetean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea a anunțat realizarea cu succes a unei intervenții chirurgicale complexe: O glandă tiroidă extem de voluminoasă a fost operată cu succes în premieră la Spitalul Clinic Judetean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Tiroidectomia totală, cu grad ridicat de dificultate, s-a efectuat în cursul săptămânii trecute în cadrul secției Chirurgie Generală. S-a operat o glanda tiroidă extrem de voluminoasă, plonjată în mediastin, cu fenomene de compresiune asupra structurilor adiacente.

Creșterea foarte mare de volum, s-a petrecut ca urmare a unei evoluții locale, de aproximativ 20 ani, glanda tiroidă gigant, comprimând traheea, esofagul și pachetul vasculo-nervos al gâtului.

Cazul a prezentat o mare dificultate atât din punct de vedere chirurgical prin riscul crescut de hemoragie, leziuni ale nervilor și organelor adiacente, dar și anestezic, prin intubația dificilă din cauza devierii importante a traheei și prezența unei cifo-scolioze associate.

Acest succes chirurgical a fost posibil prin faptul că medicii chirurgic Leneschi Lucian și Velnic Petru au fost trimiși de către unitatea sanitară suceveană pentru un schimb de experiență în Centrul Universitar Târgu Mureș și prin dotarea secției, cu susținerea Consiliului Județean Suceava cu aparatură modernă (pense de LigaSure de tip Small Jaw si dispozitiv de neuro-monitorizare intraoperatorie).

Echipa chirurgicală a fost formată din dr. Leneschi Lucian si dr. Velnic Petru, medici primari chirurgie general, dr. Nistor Alina – medic primar ATI și asistent Chișcan Marina.

Evoluția postoperatorie a fost fără complicații, pacienta fiind externată vindecată chirurgical la 5 zile postoperator.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *