Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/04/costisa6.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Gospodărie din Costișa – Frătăuții Noi, incendiată de o mână criminală, chiar în noaptea de Înviere (galerie foto)

O mână criminală a pus foc la o gospodărie din Costișa – comuna Frătăuții Noi, chiar în noaptea de Înviere. Pompierii au luptat cu flăcările de la miezul nopții până după ora 6.00 dimineața și în ciuda eforturilor lor, pagubele produse de incendiu au fost foarte mari. Proprietara a suferit un atac de panică și a trebuit să fie transportată la spital.

Subcomisarul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina Suceava a transmis că militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi, au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului  izbucnit la o gospodărie, în satul Costișa, comuna Frătăuții Noi.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, pe la ora 23.55,  iar la sosirea echipajelor ardeau puternic acoperișul și pereții casei, precum și anexele gospodărești, majoritatea construite din lemn și dispuse corp comun sau foarte apropiate între ele. De asemenea, exista pericolul de propagare la locuința învecinată.

Proprietara, în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică. Pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care au transportat-o la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Rădăuți, pentru investigații suplimentare.

Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de 120 mp, o anexă corp comun cu locuința pe 40 mp, acoperișul unei construcții corp comun (șură și grajd) pe 70 mp, o șură din lemn pe 40 mp, o anexă din lemn pe 40 mp, aparate electrocasnice, 3 butelii de aragaz, elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier și cereale. În incendiu a pierit o vacă. De asemenea, s-au degradat pereții casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenția la fața locului s-a terminat la ora 6:20, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, pereții grajdului și locuința învecinată.

Poliția a preluat ancheta pentru a stabili identitatea piromanului și a-l trage la răspundere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.