Gospodărie din Vatra Dornei vizitată de un urs care a rupt gardurile, a înșfăcat un porc și s-a făcut nevăzut în întuneric. Jandarmii au păzit zona mai multe ore după eveniment

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, în urma unui apel prin numărul unic de urgență 112, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm s-a deplasat la domiciliul unei familii din municipiul Vatra Dornei unde a  fost anunțată prezența unui urs.

Polițistul și jandarmul au constatat că ursul a distrus mai multe garduri, a înhățat un porc din  după care a părăsit zona.

Au fost anunțate și celelalte instituții abilitate să intervină în asemenea cazuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava transmițând un mesaj RO-Alert pentru atenționarea populației din zona în care a fost semnalată prezența ursului.

Totodată, jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a se asigura că ursul nu se întoarce și că nimeni nu este în pericol.

Jandarmii reamintesc cetățenilor că, în situația în care constată prezența ursului, trebuie să aibă grijă unde își depozitează resturile menajere, să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni și să apeleze numărul unic de urgență 112.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.