Gospodărie distrusă de flăcări de la o afumătoare în care slănina și cârnații au fost lăsați nesupravegheați, la Poiana Micului

Luni după amiază, pe la ora 16.00, polițiștii din  Mănăstirea Humorului au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din satul Poiana Micului, despre faptul că a izbucnit un incendiu la locuința tatălui său, M.P. de 57 de ani, din localitate.         

Pe la ora 14.00 a zilei de ieri,  M.P.  se afla la domiciliu, afumând mai multă carne, slănină și cârnați, într-o afumătoare improvizată, situată în apropierea anexelor gospodărești. A lăsat pentru 10 minute afumătoarea nesupravegheată iar aceasta s-a aprins,  focul extinzându-se la două anexe ale gospodăriei.

Fiul acestuia,  care se afla în curte  a observat focul și a sunat la  112 solicitând intervenția pompierilor.

Polițiștii și pompierii au constatat că     afumătoarea improvizată și nesupravegheată era  amplasată necorespunzător, foarte aproape de cele  două anexe unde erau depozitate lemne și alte bunuri.

Au intervenit pentru stingerea incendiului două autospeciale de pompieri militari de la detașamentele din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc.

Focul a distrus o magazie de lemne în suprafață de 30 de metri pătrați precum și o altă construcție, de aproximativ 70 de metri pătrați suprafață, în care erau depozitate mai multe bunuri ale gospodarului care și-a pus carnea la afumat prea aproape de acestea.

În total, paguba produsă de incendiu a fost estimată la circa 40.000 de lei. Trebuie precizat totuși că bărbatul de 57 de ani, proprietarul gospodăriei de la Poiana Micului, avea încheiată pentru locuința  sa o asigurare, cu poliță obligatorie. Rămâne de văzut dacă în baza acesteia va putea recupera ceva din pagubă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *