Gospodărie distrusă de flăcări la Argel – Moldovița, de la un cablu electric defect. Foto: ISU

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Moldovița și Vatra Moldoviței, au intervenit ieri înainte de orele amiezii cu 5 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din cătunul Dubol, satul Argel, comuna Moldovița.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la gospodăria învecinată, aflată în imediata apropiere. Dezvoltarea incendiului și propagarea flăcărilor au fost favorizate de vântul foarte puternic, dar și de construcțiile majoritare din lemn.

Incendiul a fost lichidat la ora 15:50.

Au ars casa de locuit și bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 90 mp, magazia de lemne pe 60 mp, adăpostul de animale pe 100 mp, circa 8 tone de lucernă, 12 metri cubi de lemn și alte bunuri.

Incendiul a izbucnit din podul locuinței, iar cauza probabilă de izbucnire a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.